Ερντογάν: Η απειλητική ρητορική της Ουάσινγκτον δεν θα ωφελήσει κανέναν
Παραμένουν τεταμένες οι σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας, με αφορμή τον Αμερικανό πάστορα που αντιμετωπίζει κατηγορίες τρομοκρατίας, στη γειτονική χώρα.
«Η απειλητική ρητορική των ΗΠΑ δεν θα ωφελήσει κανέναν», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς έχουν δημιουργηθεί τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αναφορικά με τον Αμερικανό πάστορα που φυλακίστηκε στην Τουρκία και τώρα τελεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, αντιμέτωπος με κατηγορίες περί τρομοκρατίας.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα κάνει συμβιβασμούς αναφορικά με την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και ότι είναι μη αποδεκτά τα σχόλια που φανερώνουν «νοοτροπία ευαγγελικών, σιωνιστών» στις ΗΠΑ.
Δήλωσε επίσης ότι ο υπουργός Εξωτερικών του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα έχει συνομιλίες με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικλ Πομπέο στο περιθώριο της συνάντησης των χωρών ASEAN στη Σιγκαπούρη.
Πηγή: ΑΠΕ
SPONSORED
«Έξι χρόνια gov․gr»: Μήνυμα Μητσοτάκη για την ψηφιακή αλλαγή στο κράτος
18:10
Με τη στήριξη του οίκου Chanel επαναλειτουργεί ιστορικός κινηματογράφος στο Παρίσι
18:03
Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης - Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής
17:58
Κικίλιας: Απαραίτητη η πρόσληψη λιμενοφυλάκων για να καλυφθεί η διαφορά με τους αξιωματικούς
17:53