Αντίποινα Ερντογάν: «Παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία δύο Αμερικανών υπουργών στην Τουρκία
Τα βήματα που ελήφθησαν από τις ΗΠΑ σχετικά με τον πάστορα Άντριου Μπράνσον δεν αρμόζουν σε στρατηγικό εταίρο και ήταν ασεβή προς την Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.
Πριν από μερικές ημέρες η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις εις βάρος δύο τούρκων υπουργών για την υπόθεση του Άντριου Μπράνσον, ενός αμερικανού πάστορα που δικάζεται στην Τουρκία κατηγορούμενος για υποστήριξη της τρομοκρατίας.
Μιλώντας στη γυναικεία οργάνωση του κόμματός του ΑΚ ο Ερντογάν είπε σήμερα ότι διέταξε το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων, "αν διαθέτουν", όπως πρόσθεσε, στην Τουρκία των αμερικανών υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.
Οι ΗΠΑ απαιτούν την άμεση απελευθέρωση του Άντριου Μπράνσον, ο οποίος τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από ενάμιση χρόνο που πέρασε σε τουρκική φυλακή καθώς διώκεται για σχέσεις με «τρομοκρατικές» οργανώσεις και «κατασκοπεία», κατηγορίες που ο ίδιος ο ιερωμένος και η αμερικανική κυβέρνηση απορρίπτουν.
Η τελευταία επέβαλε κυρώσεις σε βάρος των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Άγκυρα απείλησε αμέσως να αντίποινα.
«Παράθυρο» από ΥΠΕΝ για μικρές οικοδομικές εργασίες χωρίς άδεια: Πότε ισχύει το όριο των 25.000 ευρώ
06:00
«Σπίτι μου 3»: Τι αλλάζει σε δάνειο, ηλικιακά και εισοδηματικά όρια για το πρόγραμμα
05:00
Πότε γυρνούν τα ρολόγια πίσω: Πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά
04:00
Ποιες είναι αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής στους δικαιούχους των συντάξεων Νοεμβρίου
03:00