ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: 23χρονη ανασύρθηκε ζωντανή από τα συντρίμμια δύο μέρες μετά τον φονικό σεισμό

Ινδονησία: 23χρονη ανασύρθηκε ζωντανή από τα συντρίμμια δύο μέρες μετά τον φονικό σεισμό
Antara Foto/Ahmad Subaid/ via REUTERS

Τα σωστικά συνεργεία στην Ινδονησία κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ζωντανή μία γυναίκα από κτήριο που κατέρρευσε λόγω του φονικού σεισμού που έπληξε τα τουριστικά νησιά Λομπόκ και Μπαλί.

Η γυναίκα ήταν θαμμένη από την Κυριακή κάτω από τα συντρίμμια. Ο σεισμός των 6.9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 98 άτομα και να καταστραφούν ολόκληρα χωριά, αφήνοντας άστεγους χιλιάδες κατοίκους.

Η 23χρονη Nadia Revanale έκανε τα ψώνια της σε ένα κατάστημα την ώρα που σημειώθηκε ο σεισμός. Το κτήριο κατέρρευσε, εγκλωβίζοντας την. Οι γείτονες άκουσαν τις κραυγές της για βοήθεια και τα σωστικά συνεργεία έφτασαν στο σημείο για την διασώσουν. Χρειάστηκαν τέσσερις ώρες για να την ανασύρουν.

«Αρχικά χρησιμοποιήσαμε τα χέρια μας για να απομακρύνουμε τα συντρίμμια, στη συνέχεια σφυριά και ειδικά μηχανήματα», τόνισε ο Μάρκος Έρικ, εθελοντής διασώστης, στο Reuters. «Μας πήρε πολλές ώρες, αλλά, ευτυχώς, (σ.σ. η προσπάθεια) είχε αποτέλεσμα και η γυναίκα βρέθηκε ζωντανή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ