ΚΟΣΜΟΣ

Νέα «πυρά» Τραμπ κατά Κόεν

Νέα «πυρά» Τραμπ κατά Κόεν
REUTERS/Leah Millis

Επίθεση εναντίον Μάικλ Κόεν, εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τον πρώην δικηγόρο του πως επινόησε τα γεγονότα για τα οποία ομολόγησε την ενοχή του ενώπιον δικαστηρίου του Μανχάταν την Τρίτη.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τραμπ μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τον πρώην διευθυντή της προεκλογικής του εκστρατείας, Πολ Μάναφορτ, που καταδικάστηκε από την αμερικανική δικαιοσύνη, καθώς κρίθηκε ένοχος για τραπεζική απάτη και φοροδιαφυγή.

Αμερικανικά ΜΜΕ έγραφαν χτες ότι ο Μάικλ Κόεν «έσπασε» κατά την ανάκριση αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίζεται ότι ο δικηγόρος «επινόησε τις ιστορίες προκειμένου να πετύχει μια συμφωνία».

«Εάν κάποιος αναζητά έναν καλό δικηγόρο, θα σας πρότεινα να μην ζητήσετε τις υπηρεσίες του Μάικλ Κόεν!» έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, και περίπου μια ώρα αργότερα συμπλήρωσε:

«Αισθάνομαι πολύ άσχημα για τον Πολ Μάναφορτ και την υπέροχη οικογένειά του. Η “Δικαιοσύνη” πήρε μια υπόθεση 12 ετών, μεταξύ άλλων, και τον πίεσε τρομακτικά. Σε αντίθεση με τον Μάικλ Κόεν, δεν “έσπασε” ούτε επινόησε ιστορίες προκειμένου να πετύχει μια συμφωνία. Σεβασμός για έναν θαρραλέο άνδρα».

Σε τηλεγράφημά του, το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι ο δικηγόρος του Μάικλ Κόεν δήλωσε πως ο πελάτης του δεν θα δεχόταν ποτέ προεδρική χάρη. Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών εμφανίσεών του, ο δικηγόρος Λάνι Ντέιβις είπε πως ο Κόεν δεν θέλει πλέον να έχει «καμία σχέση με την κατάχρηση της εξουσίας από πλευράς του προέδρου».

«Δεν θα θελήσει ούτε θέλει τίποτα από τον Ντόναλντ Τραμπ» είπε ο Ντέιβις.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο CNNi, ο δικηγόρος δήλωσε: «Ο Κόεν έχει γνώση πληροφοριών, σχετικά με το εάν ο Ντόναλντ Τραμπ γνώριζε εκ των προτέρων το χακάρισμα των email, κάτι που θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ειδικό ανακριτή».

Η αμερικανική δικαιοσύνη απαγγείλει κατηγορίες εναντίον 12 Ρώσων αξιωματούχων για το χακάρισμα δικτύου υπολογιστών της προεκλογικής καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον και του δημοκρατικού κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ