Γαλλία: Στο «στόχαστρο» των αρχών εκδοτικός οίκος της υπουργείου Πολιτισμού
Η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για πιθανές πολεοδομικές παραβάσεις σε βάρος εκδοτικού οίκου, συνιδρύτρια του οποίου είναι η υπουργός Πολιτισμού Φρανσουάζ Νισέν.
Οι εισαγγελείς ξεκίνησαν την έρευνα, αφού η εφημερίδα Le Canard Enchaine έγραψε ότι η Νισέν και ο σύζυγός της έκαναν εργασίες επέκτασης στα γραφεία του Actes Sud στο Παρίσι χωρίς να έχουν ενημερώσει τις δημοτικές αρχές και την εφορία.
Ο εκδοτικός οίκος επισήμανε σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ότι θα λάβει «όλα τα απαραίτητα μέτρα» προκειμένου τα γραφεία του να είναι σύμφωνα με τους πολεοδομικούς κανονισμούς.
Η Γαλλίδα υπουργός είπε σε δημοσιογράφους ότι η ανακοίνωση που εξέδωσε η Actes Sud την καλύπτει, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι «καμία εταιρεία δεν είναι υπεράνω του νόμου».
Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό σημείωσε ότι η Νισέν χαίρει της στήριξης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
Σαρώνει η κακοκαιρία Byron: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές δοκιμάζονται (pics - vids)
09:10
Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Φθιώτιδα
09:07
Ανήλικη εντοπίστηκε αναίσθητη μετά από κατανάλωση αλκοόλ στην Κάτω Αχαΐα
09:06
ΗΠΑ: Επεκτείνεται ο κατάλογος με τα κράτη στα οποία ισχύει ταξιδιωτική απαγόρευση
08:59