Νεκρός ο κυβερνήτης μαχητικού F5 που συνετρίβη στο Ιράν
Ένα ιρανικό μαχητικό συνετρίβη σήμερα στο νότιο Ιράν και ο πιλότος του σκοτώθηκε, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Το αεροσκάφος, ένα F5 αμερικανικής κατασκευής που χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς, κατέπεσε ενώ προσπαθούσε να προσγειωθεί στο Ντεζφούλ, στην επαρχία του Χουζεστάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Irna.
Ο κυβερνήτης σκοτώθηκε αλλά ο συγκυβερνήτης του σώθηκε και έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Τα αίτια της συντριβής παραμένουν αδιευκρίνιστα.
Το Ιράν αγόρασε τα αμερικανικά F5 πριν από την ισλαμική επανάσταση του 1979 και 48 από αυτά χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα. Την περασμένη εβδομάδα η Τεχεράνη παρουσίασε το πρώτο μαχητικό που είναι 100% ιρανικής κατασκευής και το οποίο μοιάζει πολύ με τα αμερικανικά F5.
ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2026: Σχεδόν 3 δισ. ευρώ σε μέτρα στήριξης και ενισχύσεις το 2026: Οι έξι παρεμβάσεις για το στεγαστικό
07:09
Τραμπ: «Ξένη τρομοκρατική οργάνωση» η κυβέρνηση της Βενεζουέλας - Πλήρης ναυτικός αποκλεισμός
07:05
Καιρός: Αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Ασθενείς βροχές σε Κέρκυρα, Ήπειρο, Δ. Μακεδονία
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (17 Δεκεμβρίου)
06:30