Η Ε.Ε. ζητά την άμεση απελευθέρωση των δύο δημοσιογράφων του Reuters
Την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των δύο δημοσιογράφων του Reuters που καταδικάσθηκαν στην Μιανμάρ ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι δημοσιογράφοι, που έκαναν έρευνα για την κρίση των Ροχίνγκια, καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 7 ετών.
Πριν από λίγες ώρες, δικαστής της Μιανμάρ κήρυξε τους Ουά Λόουν και ο Κέι Σου Όου, 32 και 28 ετών αντίστοιχα, ενόχους για παραβίαση του νόμου περί κρατικών απορρήτων.
Η υπηρεσία εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η ποινή «υπονομεύει την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, το δικαίωμα στην ενημέρωση και την ανάπτυξη του κράτους δικαίου στην Μιανμάρ».
«Η ποινές φυλάκισης των Ουά Λόουν και ο Κέι Σου Όου πρέπει να αναθεωρηθούν και οι δύο δημοσιογράφοι να απελευθερωθούν αμέσως και άνευ όρων», αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης.
SPONSORED
Θεσσαλονίκη: Νεκρή 74χρονη λουόμενη στην παραλία της Περαίας
22:38
Μυστήριο με εξαφάνιση κοσμημάτων αξίας άνω των 9,8 εκατ. ευρώ στη Κύπρο
22:26
Κύκλωμα στις Πολεοδομίες: Φωτογραφίες - ντοκουμέντα με την 50χρονη αρχηγό σε ώρα συναλλαγής
22:18
Σε πανελλαδική απεργία 17 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ: Ζητούν προσλήψεις και αυξήσεις
22:12