ΚΟΣΜΟΣ

Ο Elon Musk σε παραλήρημα: «Βιαστής παιδιών» ο ήρωας – διασώστης της Ταϊλάνδης

Ο Elon Musk σε παραλήρημα: «Βιαστής παιδιών» ο ήρωας – διασώστης της Ταϊλάνδης
REUTERS/Joe Skipper/File Photo

Επιτέθηκε, αναδιπλώθηκε, απολογήθηκε και επανήλθε μαινόμενος ξανά: Λίγες εβδομάδες αφότου ο Ίλον Μασκ αναγκαζόταν να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τον Βρετανό ήρωα σπηλαιολόγο που συνέδραμε στην επιχείρηση διάσωσης των 12 παιδιών στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης, επανήλθε με νέες κατηγορίες κατά του 63χρονου Βέρνον Άνσγουορθ.

Ο ιδρυτής της Tesla, μιλώντας σε δημοσιογράφο, επανειλημμένως αλλά χωρίς στοιχεία, χαρακτηρίζει τον Άνσγουορθ παιδεραστή που, μάλιστα, είχε παντρευτεί μια 12χρονη.

Όταν ρωτήθηκε δε, για τα νομικά μέτρα εναντίον του που είχε προαναγγείλει ο δικηγόρος του Ανσγουορθ, ο Μασκ ξέσπασε: «Θα πρότεινα να χαρακτηρίζεις ανθρώπους που ξέρεις, να βρεις τι συμβαίνει στην πραγματικότητα και να σταματήσεις να υπερασπίζεσαι βιαστές παιδιών, γαμ…νε μ….α», τόνιζε στο μέιλ που έστειλε στον ρεπόρτερ του BuzzFeed, Ράιαν Μακ και συνέχιζε αναλόγως εκρηκτικά: «είναι ένας γέρος, μόνος, λευκός τύπος από την Αγγλία που ταξιδεύει ή ζει στην Ταϊλάνδη εδώ και 30 – 40 χρόνια, κυρίως στην παραλία Πατάγια, μέχρι που μετακόμισε στην Τσιάνγκ Ράι για ένα παιδί – νύφη που τότε ήταν μόλις 12 χρόνων. Όσο για τις απειλές αγωγής εναντίον μου, που ως δια μαγείας εμφανίστηκαν όταν έθεσε το ζήτημα ((δεν είχε σταλεί τίποτε ούτε τέθηκε θέμα προηγουμένως) εύχομαι να την καταθέσει τη γαμ…η την αγωγή».

Elon Musk: Μίνι υποβρύχιο σε χρόνο ρεκόρ για τη διάσωση των παιδιών στην Ταϊλάνδη

Ο ίδιος έστειλε επιπλέον μήνυμα στο οποίο υπερασπιζόταν το «μίνι υποβρύχιό του» που είχε κατασκευάσει – σε μία προσπάθεια συνδρομής στην επιχείρηση διάσωσης των 12 παιδιών από το σπήλαιο και το οποίο είχε απορριφθεί από την πολυμελή ομάδα διάσωσης – επιμένοντας πως το εγχείρημά του θα είχε αποδώσει, κόντρα στους ισχυρισμούς περί του αντιθέτου από κάποιους ειδικούς της διάσωσης.

Το τελευταίο… παραλήρημα του Μασκ έρχεται μετά την αποστολή επιστολής από το δικηγόρο του Άνσγουορθ, με την οποία τον προειδοποιούν για ενδεχόμενη αγωγή.

Στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, 47χρονος Μασκ είχε κατηγορήσει τον 63χρονο Βρετανό ως «παιδεραστή», επειδή εκείνος είχε χαρακτηρίσει «διαφημιστικό κόλπο» την υποβρύχια κάψουλα του Μασκ, προτρέποντάς τη να τη βάλει «εκεί που πονάει». Ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX είχε αναγκαστεί να αναδιπλωθεί απολογούμενος, μέσω Twitter.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο Μασκ διέγραψε το tweet αλλά και ένα δεύτερο που είχε κάνει επί του θέματος.

«Ήταν λόγια θυμού μετά από ορισμένες αναλήθειες που είπε ο κ. Άνσγουορθ και τον ισχυρισμό ότι συνευρίσκομαι σεξουαλικά με το μίνι υποβρύχιο, που κατασκευάστηκε ως πράξη καλοσύνης και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του επικεφαλής της ομάδας» έγραψε ο Μασκ, και συμπλήρωσε: «Παρόλα αυτά, οι πράξεις του εναντίον μου δεν δικαιολογούν τις πράξεις μου εναντίον του και για αυτό και ζητώ συγγνώμη από τον Άνσγουορθ και από τις εταιρείες τις οποίες εκπροσωπώ ως πρόεδρος. Το λάθος είναι δικό μου και μόνο δικό μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ