ΚΟΣΜΟΣ

Η τροπική καταιγίδα Φλόρενς μετατρέπεται σε τυφώνα και «απειλεί» τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ

Η τροπική καταιγίδα Φλόρενς μετατρέπεται σε τυφώνα και «απειλεί» τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ
Φωτογραφία αρχείου NOAA/Goes-East Imagery/Handout via REUTERS

Η τροπική καταιγίδα Φλόρενς αρχίζει να μετατρέπεται σε τυφώνα κατευθυνόμενη προς τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις μετεωρολόγων αναμένεται να χτυπήσει προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων, είναι νωρίς να προβλεφθεί η ακριβής πορεία του τυφώνα, αλλά πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για μεγάλο χτύπημα οι περιοχές από τη βόρεια Φλόριντα έως τη βόρεια Καρολίνα.

Η καταιγίδα που προβλέπεται να γίνει «κύριος τυφώνας» τη Δευτέρα, θα βρίσκεται ανάμεσα σε Βερμούδες και Μπαχάμες την Τρίτη και την Τετάρτη πριν πλησιάσει τις νοτιοανατολικές αμερικανικές ακτές την Πέμπτη.

Οι Αρχές στην Καρολίνα έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους για τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι κυβερνήτες τόσο στη νότια Καρολίνα όσο και στη Βιρτζίνια κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να δώσουν χρόνο στις κρατικές υπηρεσίες να προετοιμαστούν για τα φαινόμενα.

Ο κυβερνήτης της Ν. Καρολίνα Χένρι ΜακΜάστερ δήλωσε το Σάββατο ότι δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουν πότε και πού θα χτυπήσει η θύελλα για να μπορούν να προβούν σε εκκενώσεις περιοχών, ενώ ο κυβερνήτης της Β. Καρολίνας Ρόι Κούπερ κάλεσε τους κατοίκους να προετοιμαστούν το Σαββατοκύριακο.

«Μπαίνουμε στην εποχή των τυφώνων και γνωρίζουμε καλά την απρόβλεπτη και τη δύναμη αυτών των καταιγίδων», είπε χαρακτηριστικά ο Κούπερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ