Τουρκία: Την Πέμπτη κρίνεται η τύχη της Αγίας Σοφίας
Απόφαση για το αν θα ανοίξει η Αγιά Σοφία σε μουσουλμανική προσευχή, θα λάβει την Πέμπτη το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας έπειτα από προσφυγή της τουρκική Ένωσης Υπηρεσίας Μόνιμων Βακουφίων Ιστορικών Μνημείων και Περιβάλλοντος το 2015.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Ένωση είχε προσφύγει στην πρωθυπουργία το 2004 ζητώντας νέες ρυθμίσεις ώστε να ανοίξει η Αγία Σοφία σε μουσουλμανική προσευχή αλλά δεν πήρε απάντηση.
Στη συνέχεια, το 2005 προσέφυγε στο Συμβούλιο Επικρατείας, το οποίο απέρριψε το αίτημα της Ένωσης.
Ακολούθησε προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο το 2015, στην οποία αναφέρεται ότι η άρνηση του αιτήματος παραβιάζει την θρησκευτική ελευθερία.
Σύμφωνα με το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, το Συνταγματικό Δικαστήριο θα αποφασίσει την Πέμπτη έπειτα από τρία χρόνια μετά την προσφυγή και σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης η απόφαση θα κρίνει το μέλλον της Αγίας Σοφίας.
Λύθηκε το μπλόκο των κτηνοτρόφων στο λιμάνι της Μυτιλήνης: Κανονικά η κίνηση φορτηγών - εμπορευμάτων
10:52
Τσιάρας: Θα μας διευκολύνει όλους η άρση της ασυλίας για να μη μένει τίποτα στη σκιά
10:52
Πέθανε ο Άλαν Όσμοντ των The Osmonds – Ο άνθρωπος που διαμόρφωσε τον ήχο μιας εποχής
10:44
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Εξοπλισμό «διπλής χρήσης» μετέφερε το ιρανικό πλοίο που κατέλαβαν οι ΗΠΑ - Εντείνεται το διπλωματικό «θρίλερ» στο Πακιστάν - Καμία απάντηση από Τεχεράνη
10:44