ΚΟΣΜΟΣ

Απήγαγαν… πτώμα από νεκροτομείο ζητώντας λύτρα

Απήγαγαν… πτώμα από νεκροτομείο ζητώντας λύτρα
Nigeria Police Force

Μία αλλόκοτη υπόθεση κατάφεραν να εξιχνιάσουν οι αρχές στη Νιγηρία: Δύο άνδρες μπήκαν σε νοσοκομείο, διέρρηξαν το νεκροτομείο, «απήγαγαν» το πτώμα μίας ηλικιωμένης γυναίκας κι, έπειτα, επικοινώνησαν με τον διευθυντή, ζητώντας λύτρα. 

«Ένας από τους υπόπτους είναι πρώην εργαζόμενος στο τμήμα μου», σημείωσε ο Bright Nwanshi, διευθυντής του συγκεκριμένου τμήματος σε τοπική εφημερίδα: «Μου ζήτησαν να τους δώσω πέντε εκατομμύρια νάιρα (περίπου 12.000 ευρώ). Ανέφερα το περιστατικό στην αστυνομία και ξεκίνησε έρευνα».

Γρήγορα, η επιχείρηση της αστυνομίας απέδωσε καρπούς, με τους δύο φερόμενους ως δράστες να συλλαμβάνονται και το πτώμα να επιστρέφει στην οικογένεια.

«Οι ύποπτοι έκαναν χρήσιμες αποκαλύψεις στους αστυνομικούς, ομολογώντας το έγκλημα και οδηγώντας τους ερευνητές σε ένα δάσος της περιοχής όπου εντοπίστηκε το ‘απαχθέν’ πτώμα», αναφέρει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Και οι δύο άνδρες που είχαν καταδικαστεί στο παρελθόν και πάλι για απαγωγή, είχαν μόλις αφεθεί ελεύθεροι, ο ένας μετά από έξι κι ο δεύτερος μετά από 14 χρόνια στη φυλακή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ