Αποπέμφθηκε αλλά… αναβαθμίστηκε ο επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών
Την απομάκρυνση του επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών Χανς-Γκέοργκ Μάασεν δια της αναβάθμισής του σε υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα ασφαλείας, αποφάσισαν οι αρχηγοί των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού.
Έπειτα από συνεδρίαση δύο ωρών, η Άνγκελα Μέρκελ (CDU), η Αντρέα Νάλες (SPD) και ο Χορστ Ζεεχόφερ (CSU), κατέληξαν σε αυτόν τον συμβιβασμό, με τον οποίο διευθετήθηκε η ενδοκυβερνητική κρίση που είχε ξεσπάσει εξαιτίας των δηλώσεων του κ. Μάασεν ότι δεν υπήρξε κανένα ανθρωποκυνηγητό μεταναστών από ακροδεξιούς στο Κέμνιτς της Σαξονίας.
Προηγουμένως η καγκελάριος Μέρκελ είχε δημοσίως υποστηρίξει το αντίθετο. Την αποπομπή του κ. Μάασεν από τις μυστικές υπηρεσίες είχε ζητήσει το SPD, ενώ ο πολιτικός του προϊστάμενος Χορστ Ζεεχόφερ είχε επιμείνει στην στήριξή του.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της καγκελαρίας, λεπτομέρειες για το θέμα αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα την Τετάρτη.
Σε συναγερμό οι Αρχές για τον Κηφισό - Εντατικοί έλεγχοι για τον εντοπισμό όσων ρυπαίνουν
15:19
Συνελήφθησαν δύο γυναίκες στη Βέροια με 68 συσκευασίες κοκαΐνης
15:08
Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες βοήθησαν εποίκους να καταλάβουν ελαιώνες Παλαιστινίων
14:57
Στις φλόγες τυλίχθηκε αυτοκίνητο στην Κρήτη – Επέβαινε οικογένεια με παιδιά
14:56