Γκουτέρες για Συμφωνία των Πρεσπών: Ελπίζουμε ότι θα κυρωθεί και στις δύο χώρες
«Θεωρούμε τη συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων πολύ θετική», είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κληθείς να προβεί σε δήλωση εν όψει του δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου στην πΓΔΜ.
«Τα Ηνωμένα Έθνη εμπλέκονται για δεκαετίες προσπαθώντας να βοηθήσουν τα δύο μέρη να φτάσoυν σε συμφωνία. Ελπίζουμε ότι η συμφωνία θα κυρωθεί και στις δύο χώρες, την Ελλάδα και την πΓΔΜ. Γιατί - είπε χαριτολογώντας - θα καταστήσει ευκολότερο για μας να περιγράφουμε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε χαρακτηριστικά στην ετήσια συνέντευξη τύπου πριν της έναρξη της Γενικής Συνέλευσης.
Ερωτώμενος από δημοσιογράφους για το Κυπριακό ο Αντόνιο Γκουτέρες είπε πως περιμένει την έκθεση της απεσταλμένης του Τζέιν Χολ Λουτ, πριν αποφασίσει την επόμενη κίνησή του. Όπως είπε:
Σε σχέση με την Κύπρο, η Τζέιν Χολ Λουτ διεξάγει ακόμη ορισμένες επιπρόσθετες διαβουλεύσεις. Ασφαλώς, αναμένω το ίδιο ανυπόμονα με σας την έκθεσή της, για να δω πως προχωρούμε.
Τον Άιζενκοτ καλεί ο πρόεδρος του Ισραήλ να σχηματίσει κυβέρνηση
21:47
Συναγερμός στις Αρχές για 39χρονο που εξαφανίστηκε από τα Σπάτα
21:37
Στον επικεφαλής του UFC πρότεινε τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου ο Ντόναλντ Τραμπ
21:27
Γράφτηκε ιστορία στην Κίνα: Η Αλεξάνδρα Εφραίμογλου νέα πρωταθλήτρια κόσμου στο τραμπολίνο
21:18