ΚΟΣΜΟΣ

Χιντεκίτσι Μιγιαζάκι: Ρεκόρ Γκίνες για τον υπεραιωνόβιο «Χρυσό Μπολτ»

Χιντεκίτσι Μιγιαζάκι: Ρεκόρ Γκίνες για τον υπεραιωνόβιο «Χρυσό Μπολτ»
Capture/Youtube

Ο Χιντεκίτσι Μιγιαζάκι είναι ο πιο γρήγορος άνδρας άνω των 105 ετών στον κόσμο. Κατάφερε να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες καταφέρνοντας να τρέξει απόσταση 100 μέτρων σε 42 δευτερόλεπτα και 22 δέκατα του δευτερολέπτου, μία μέρα μετά τα 105α του γενέθλιά του.

Ο «Χρυσός Μπολτ», όπως αποκαλείται ο Μιγιαζάκι, γεννήθηκε το 1910, όταν ο Τιτανικός ήταν ακόμη υπό ναυπήγηση ενώ έζησε σε νεαρή ηλικία και τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο.

Έγινε ο δεύτερος άνθρωπος στην ηλικία των 105 ετών που συμμετείχε σε αθλητική διοργάνωση, μετά τον Πολωνό Στάνισλαβ Κοβάλσκι. Ο τελευταίος συμμετείχε στο Πρωτάθλημα Βετεράνων της χώρας του, στα 100μ., την σφαιροβολία αλλά και την δισκοβολία.

Ο «Χρυσός Μπολτ», που σημειωτέον ασχολήθηκε με τα αγωνίσματα του στίβου μετά τα 90 του, έλαβε μέρος στη διοργάνωση «Σεβασμός στην τρίτη ηλικία» που έγινε στο Κιότο.

Μάλιστα στις δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματος δεν δίστασε να πει ότι «είναι ακόμη στην αρχή» κι ότι «πρέπει να προπονηθώ πιο σκληρά ώστε να κατεβάσω την επίδοσή μου στα 35 δευτερόλεπτα».

Δήλωσε υπερήφανος για την υγεία του («ξαφνιάστηκαν και οι γιατροί με τα αποτελέσματα των εξετάσεών μου), ενώ σχετικά με το... μυαλό του είπε πως «μπορεί να μην είναι το πιο κοφτερό, όμως διαθέτω διαύγεια».

Το σίγουρο είναι ότι ο Μιγιαζάκι -πανηγύρισε το ρεκόρ... αλά Μπολτ, αντιγράφοντας την πόζα του «κεραυνού» - έγινε παράδειγμα προς μίμηση για όλους, συμπεριλαμβανομένων και των δισέγγονων του που τον περίμεναν στη γραμμή του τερματισμού για να του προσφέρουν μπουκέτα με λουλούδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ