ΚΟΣΜΟΣ

Κροκόδειλοι, φίδια, αράχνες: Οι... ασυνήθιστοι «συγκάτοικοι» ενός 67χρονου Γάλλου

Κροκόδειλοι, φίδια, αράχνες: Οι... ασυνήθιστοι «συγκάτοικοι» ενός 67χρονου Γάλλου
Reuters

Κοντά στον ποταμό Λίγηρα της Γαλλίας υπάρχει ένα «συνηθισμένο» σπίτι που τίποτα δεν προδίδει μέσα σε αυτό ζει μία κόμπρα, μία χελώνα 50 κιλών βρίσκεται στον κήπο, ένας αλιγάτορας επτά μέτρων κοιμάται στο κρεβάτι του ιδιοκτήτη ενώ ένας ακόμη ένας φυλάει την πόρτα…

Εδώ και περίπου δύο δεκαετίες ο 67χρονος Philippe Gillet έχει υιοθετήσει 400 ερπετά (κυρίως), όπως κροταλίες, ταραντούλες και σαύρες.

Ο Gillet αναφέρει πως οι δύο αλιγάτορες, τους οποίους έχει ονομάσει Ali και Gator, έχουν διασωθεί από βιομηχανία δέρματος, αλλά τα περισσότερα ζώα είναι… κατοικίδια που είτε εγκαταλείφθηκαν, είτε δόθηκαν για υιοθεσία.

«Πιστεύω πως είναι άδικο να συμπεριφερόμαστε άσχημα σε αυτά τα ζώα επειδή πολύ απλά δεν τα καταλαβαίνουμε» αναφέρει ο 67χρονος στο πρακτορείο Reuters.

«Δεν τα καταλαβαίνουμε, τα μισούμε και πιστεύουμε πως είναι απαίσια. Αλλά εάν μπούμε στη διαδικασία να τα γνωρίσουμε μπορεί να φτάσουμε σε ένα σημείο που να τους λέμε να έρθουν κοντά μας και να το κάνουν. Για παράδειγμα να τα προσκαλούμε να φάνε».

Ο ιδιοκτήτης των εκατοντάδων ζώων αναφέρει πως έχει όλες τις απαραίτητες άδειες για να τα έχει και να τα μεταφέρει σε μικρές «επιδείξεις» στον δρόμο, ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γείτονές του δεν ενοχλούνται από τους «ασυνήθιστους» συγκατοίκους του και αρκετά συχνά επισκέπτονται το σπίτι του, νιώθοντας ασφάλεια καθώς τα επικίνδυνα φίδια βρίσκονται σε συγκεκριμένο δωμάτιο, πίσω από δύο πόρτες.

Παρόλα αυτά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν νιώθει την ίδια ασφάλεια με τους γείτονες και έχουν την οδηγία να μην εισέλθουν στο συγκεκριμένο σπίτι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ