ΚΟΣΜΟΣ

Νέο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει: Έτσι έπεσε το αεροσκάφος της Malaysia Airlines

Νέο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει: Έτσι έπεσε το αεροσκάφος της Malaysia Airlines
EPA/FAZRY ISMAIL

Ένα νέο ντοκιμαντέρ του National Geographic επιχειρεί να ρίξει φως σε ένα από τα μεγαλύτερα αεροπορικά μυστήρια, αυτό της εξαφάνισης της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines που αγνοείται από το 2014.

Το νέο ντοκιμαντέρ της σειράς "Drain the oceans" δείχνει προσομοίωση της πτώσης του αεροσκάφους και σε αυτό, οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι το Boeing 777 ξέμεινε από καύσιμα με αποτέλεσμα, αρχικά, να σταματήσει να λειτουργεί ο δεξιός κινητήρας και στη συνέχεια και ο αριστερός, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί ο «αυτόματος πιλότος». Ως αποτέλεσμα το αεροσκάφος έκανε μια «βουτιά θανάτου» στον Ινδικό Ωκεανό, σκοτώνοντας ακαριαία και τους 239 επιβαίνοντες.

Σημειώνεται πως οι αρμόδιες Αρχές, που είχαν αναλάβει την έρευνα για την εξαφάνιση της πτήσης MH370, έδωσαν στη δημοσιότητα την έκθεσή τους στα τέλη Ιουλίου, στην οποία ανακοίνωσαν πως δεν κατάφεραν να βρουν λύση στο μυστήριο.

«Η απάντηση μπορεί να είναι οριστική μόνο εάν βρεθούν τα συντρίμμια», δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, ερωτηθείς εάν θα μπορέσουν ποτέ να μάθουν τι συνέβη

Οι ειδικοί γνωστοποίησαν ότι πιθανότατα υπήρξε εσκεμμένη παρέμβαση στα συστήματα του αεροσκάφους, προκειμένου να βγει εκτός πορείας αλλά ότι δεν κατάφεραν να καθορίσουν ποιος ήταν υπεύθυνος για την εξαφάνιση.

Τα μόνο επιβεβαιωμένα ίχνη του αεροσκάφους είναι τρία κομμάτια φτερού που ξεβράστηκαν σε ακτές του Ινδικού Ωκεανού.

Ελλείψει απτών στοιχείων σχετικά με το τι συνέβη στο Boeing 777, είναι πολλά τα σενάρια που έχουν ακουστεί ανά καιρούς.

Μία ιδιαίτερα δημοφιλής θεωρία θέλει το αεροσκάφος να καταρρίπτεται από πύραυλο της Βόρειας Κορέας– παρότι το κράτος είναι 2.000 μίλια μακριά από το σημείο στο οποίο εξαφανίστηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ