ΚΟΣΜΟΣ

Ο απίστευτος λόγος που ακτιβίστρια ρίχνει… χλωρίνη στους άνδρες που κάθονται με ανοιχτά τα πόδια

Ο απίστευτος λόγος που ακτιβίστρια ρίχνει… χλωρίνη στους άνδρες που κάθονται με ανοιχτά τα πόδια
YouTube/Раздвинул ноги? Получи! (видеоманифест Анны Довгалюк)/ Spread your legs? Here you go (videomanifest)

Ένα νέο βίντεο της ακτιβίστριας Άννα Ντόβγκαλουκ η οποία έχει στόχο να βάλει τέλος στο φαινόμενο «manspreading», κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Ο όρος «manspreading» χρησιμοποιείται όταν οι άνδρες κάθονται με ανοιχτά τα πόδια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η φοιτήτρια νομικής, χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από 30 λίτρα νερό και 6 λίτρα χλωρίνη, μπαίνει στο μετρό και αρχίζει να το ρίχνει στον… καβάλο των ανδρών που κάθονται με ανοιχτά πόδια.

«Το διάλυμα που χρησιμοποιώ είναι 30 φορές πιο συμπυκνωμένο σε σχέση με αυτό που χρησιμοποιούν οι νοικοκυρές. Μπορεί να ”φάει” τα χρώματα μέσα σε λίγα λεπτά και να αφήσει ανεξίτηλους λεκέδες» υποστηρίζει η ακτιβίστρια.

https://www.instagram.com/p/BlUrijvBi24

«Στις άλλες χώρες υπάρχει πρόοδος όσον αφορά το σεβασμό της γυναίκας. Στη Ρωσία ακόμα αργούμε» αναφέρει η Ντόβγκαλουκ, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη στάση σώματος είναι σεξιστική και αποκαλύπτει με ποιο μέρος του σώματός τους σκέφτονται οι άνδρες.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων όμως υποστηρίζει πως αυτά τα βίντεο είναι σκηνοθετημένα και πως η ακτιβίστρια χρησιμοποιεί ηθοποιούς. Η ίδια παρόλα αυτά, το διαψεύδει.

Η 20χρονη ακτιβίστρια έχει απασχολήσει ξανά τα ΜΜΕ στο παρελθόν, με βίντεο κατά το οποίο έδειχνε τα εσώρουχά της σε δρόμους της Αγίας Πετρούπολης με σκοπό την καταπολέμηση «της λαγνείας των ανδρών που προσπαθούν απεγνωσμένα να δουν κάτω από τις φούστες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ