Τουρκία: Ένταλμα σύλληψης για 417 άτομα που έβγαλαν τα λεφτά τους στις ΗΠΑ
Τη σύλληψη 417 υπόπτων σε υπόθεση ξεπλύματος χρήματος διέταξαν οι εισαγγελείς στην Τουρκία, σχετικά με τη μεταφορά ποσού ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών- 419 εκατ. δολαρίων- σε τράπεζες στο εξωτερικό, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το CNN Turk.
Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης έκανε παράλληλες επιχειρήσεις σε πολλές περιοχές, προχωρώντας σε πολλές συλλήψεις και διεξάγοντας έρευνες και σε ακίνητα.
Στόχος της έρευνας ήταν άνθρωποι που «είχαν στόχο την οικονομική και δημοσιονομική ασφάλεια της Τουρκικής Δημοκρατίας».
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται μέχρι στιγμής, οι ύποπτοι έλαβαν προμήθεια για την αποστολή των χρημάτων σε 28.088 λογαριασμούς στο εξωτερικό, λογαριασμούς που ανήκαν σε Ιρανούς στις ΗΠΑ.
SPONSORED
ΕΛΛΑΔΑ
Πειραιάς: Ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα για το θάνατο 24χρονης από μπαλκόνι - Τι κατέθεσε ο 50χρονος
07:33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προς διάλυση η ΚΟ της Νέας Αριστεράς: άρχισαν παραιτήσεις βουλευτών
07:24
ΚΟΣΜΟΣ
Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στη Νέα Υόρκη: Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες
07:15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα διλήμματα Μητσοτάκη, η τρίτη θητεία», οι κόκκινες γραμμές και οι δελφίνοι
07:05
ΕΛΛΑΔΑ