Μέτρα ασφαλείας στα σχολεία της Κύπρου μετά την απαγωγή των δύο αγοριών
Σειρά μέτρων για την ασφάλεια σε όλα τα σχολεία θα λάβει το υπουργείο Παιδείας, μετά το περιστατικό της απαγωγής, που έληξε αίσια, των δύο ανήλικων μαθητών από δημοτικό σχολείο της Λάρνακας.
Τα μέτρα, τα οποία αποφάσισε να λάβει το υπουργείο Παιδείας σε συνεννόηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, τις σχολικές εφορείες και τους οργανωμένους γονείς, είναι: ψηλές περιφράξεις στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, τοποθέτηση θυροτηλεφώνων στις εισόδους όλων των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, προκειμένου να γίνεται έλεγχος ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει στην κάθε σχολική μονάδα.
Επίσης, θα τοποθετηθούν φύλακες στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία από τις 7 έως και τις 8 το πρωί, για να διαφυλάσσεται η ασφάλεια των μαθητών, πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Επιπρόσθετα, το υπουργείο Παιδείας θα διεξάγει επιμορφωτικές συναντήσεις για τους εκπαιδευτικούς, ώστε να είναι έτοιμοι να ενδυναμώσουν τα παιδιά και να τα βάλουν στη διαδικασία να είναι υποψιασμένα σε περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωπα με περιστατικά ανάλογα της πρόσφατης απαγωγής των δύο μαθητών.
Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο έκδοση κάρτας για τους κηδεμόνες των μαθητών, την οποία θα επιδεικνύουν σε περίπτωση που θέλουν για οποιοδήποτε λόγο να παραλάβουν τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των μαθημάτων.
SPONSORED
Παντρεύτηκαν ταυτόχρονα 50 ζευγάρια ανάμεσα στα ερείπια του πολέμου στη Γάζα
23:56
Η ΕΛΑΣ «σφράγισε» σύνδεσμο οπαδών που λειτουργούσε παράνομα
23:48
«Λυπάται για την ακρίβεια, μα ποιον δουλεύει;» - Το σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία Μητσοτάκη
23:36
Ξεκίνησαν οι οντισιόν για τον επόμενο Τζέιμς Μποντ - Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι για το ρόλο
23:24