Κύπρος: Για λύτρα η απαγωγή των δύο παιδιών-Τι ομολόγησε ο δράστης
Πηγή: Pixabay

Παραδέχτηκε ο 35χρονος την απαγωγή των δύο δεκάχρονων μαθητών στην Κύπρο, λέγοντας ότι προέβη στην πράξη αυτή με σκοπό να ζητήσει λύτρα.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, ο αρχηγός της αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου σημείωσε ότι οι έρευνες βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχουν πολλά ερωτήματα ακόμη που πρέπει να απαντηθούν.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η διαδικασία σήμερα στο δικαστήριο ήταν κεκλεισμένων των θυρών, ο κ. Χρυσοστόμου τόνισε ότι «μοναδικός λόγος που ζητήθηκε από μέρους μας αυτό ήταν γιατί η υπόθεση αφορά ανήλικους».

 

Παράλληλα, ανέφερε ότι τόσο από τις εξετάσεις της αστυνομίας, όσο και από ιατρικές εξετάσεις, δεν διαπιστώθηκε οποιαδήποτε σωματική κακοποίηση των παιδιών.

«Καθίστε αλλιώς θα σας σκοτώσω»: Τι κατέθεσε ένα από τα παιδιά που απήχθησαν στην Κύπρο

aa

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα πάντα με τον Πολίτη, ο αρχηγός της αστυνομίας σημείωσε ότι δεν έχουν δοθεί οδηγίες για επιπρόσθετα μέτρα ασφάλειας στα σχολεία μετά και το χθεσινό περιστατικό, λέγοντας ότι δεν πρέπει να μεταφερθεί το μήνυμα ότι όλα τα παιδιά βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η ασφάλεια των σχολείων είναι θέμα που πρέπει να προβληματίσει την πολιτεία γενικότερα, ανέφερε ο αρχηγός, προσθέτοντας ότι η αστυνομία είναι στη διάθεση και του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να δώσει κάποιες απόψεις. «Ήδη έχουμε συζητήσει με τους αρμόδιους υπουργούς. Μπορούμε να συνδράμουμε κι εμείς μέσα από εισηγήσεις μας για να υπάρχει περισσότερη ασφάλεια στον χώρο των σχολείων», κατέληξε ο κ. Χρυσοστόμου.


Διαβάστε επίσης

Έξι συλλήψεις μελών σπείρας που είχε κλέψει πάνω από 50 αυτοκίνητα στην Αττική

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης για τους απαγωγείς του: Ήταν κακοποιοί αλλά όχι δολοφόνοι

Νεκρή στο σπίτι της βρέθηκε 24χρονη στη Ρόδο

Λάρνακα: «Προσγειωθείτε» στο λιμάνι της Κύπρου