ΚΟΣΜΟΣ

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η μικρή κόρη της Μαρίν Λεπέν

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η μικρή κόρη της Μαρίν Λεπέν
REUTERS/Max Rossi

Άγρια επίθεση δέχθηκε η μικρή κόρη της Μαρίν Λεπέν στο  Παρίσι πριν λίγες ημέρες.

Η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της προηγούμενης Παρασκευής, ενώ έπαιζε μπόουλινγκ με τον 18χρονο ξάδερφό της στη Ναντέρ, προάστιο του Παρισιού. Θύτες ήταν δύο άνδρες ηλικίας 32 και 47 ετών, οι οποίο επιτέθηκαν και στο 18χρονο αγόρι. Και οι δύο συνελήφθησαν επί τόπου και αναμένεται να οδηγηθούν στο δικαστήριο στις 23 του Οκτώβρη.

Ως τότε έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες δικαστικών πηγών, η Ματίλντ είχε βγει έξω από το μαγαζί όπου βρισκόταν για να πάρει αέρα, όταν την πλησίασαν οι δύο άνδρες και ξεκίνησαν να τη χαϊδεύουν επειδή… κρύωνε. Ο ξάδερφός της προσπάθησε να τους απομακρύνει και τότε οι δύο άντρες ξεκίνησαν να τον χτυπούν άγρια.

Λίγο μετά επιτέθηκαν και στη νεαρή, χτυπώντας τη με μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπό της και στο σώμα της. Η κοπέλα και ο ξάδερφός της μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, με την υποψία πως η Ματίλντ έχει υποστεί κάταγμα στη μύτη.

Η ακροδεξιά ηγέτης του Εθνικού Συναγερμού επιχείρησε να δώσει πολιτικό τόνο στην επίθεση, αλλά ως τώρα δεν υπάρχει κάποια απόδειξη, ενώ αναφέρεται πως οι δράστες δεν ήξεραν καν πως είναι κόρη της.

Η Μαρίν Λε Πεν έκανε λόγο για «συνέπειες πολιτικών επιλογών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Ήταν μια επίθεση σε δυο παιδιά 19 και 18 ετών. Είναι η καθημερινότητα για πολλούς συμπατριώτες μας, γονείς που, όπως εγώ, δεν βλέπουν τα παιδιά τους να βγαίνουν για μια σχολική βραδιά ή ένα δείπνο με φίλους με ηρεμία».

Όσον αφορά την κατάσταση της κόρης της είπε πως «είναι καλά αλλά όπως κάθε άλλο κορίτσι στην ηλικία της, σοκαρισμένη».

Η 19χρονη είναι παιδί της από τον πρώτο της γάμο με τον Φρανκ Σοφρουά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ