ΚΟΣΜΟΣ

Στη Νέα Υόρκη το αεροπλάνο που πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο!

Στη Νέα Υόρκη το αεροπλάνο που πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο!
EPA / WALLACE WOON

Το Airbus που πραγματοποίησε την πτήση Σιγκαπούρη-Νέα Υόρκη, τη μεγαλύτερη εμπορική αεροπορική διαδρομή στον κόσμο, έφθασε σήμερα στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ, έπειτα από πτήση σχεδόν 18 ωρών, την πρώτη μετά την εγκατάλειψη αυτής της αεροπορικής σύνδεσης το 2013.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αεροδρομίου του Νιούαρκ (Νιου Τζέρσεϊ), η πτήση SQ22 της Singapore Airlines έφθασε στις 05:29 τοπική ώρα (12:29 ώρα Ελλάδας), μετά την απογείωσή της στις 23:37 από τη Σιγκαπούρη, έπειτα από περίπου 17 ώρες και 52 λεπτά στον αέρα.

Η διάρκειά της ήταν λίγο μικρότερη από τη θεωρητική διάρκεια της πτήσης που είναι 18 ώρες και 25 λεπτά. Θεωρητικά πάντα, η πτήση Νέα Υόρκη-Σιγκαπούρη είναι λίγο μεγαλύτερη.

Με αυτή τη νέα πτήση η Singapore Airlines ανακτά την πρώτη θέση στην κατάταξη με τις πιο μακρές πτήσεις. Τα πρωτεία κατείχε μέχρι τώρα η πτήση Όκλαντ-Ντόχα της Qatar Airways.

Είναι ωστόσο η πρώτη φορά που η εταιρεία προτείνει τη διαδρομή αυτή. Τη λειτουργούσε για εννέα χρόνια προτού την εγκαταλείψει το 2013 όταν η έκρηξη των τιμών του πετρελαίου είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι αποδοτική.

Τότε χρησιμοποιούσε ένα A340-500, ένα αεροπλάνο με τέσσερις κινητήρες και πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμων από ό,τι το καινούριο Airbus A350-900 ULR.

H Airbus παρέδωσε τον Σεπτέμβριο στη Singapore Airlines το πρώτο της A350-900 ULR, το οποίο καταναλώνει 25% λιγότερα καύσιμα από τους προκατόχους του, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ