ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στις ΗΠΑ μετά από «μπαράζ» αποστολής εκρηκτικών μηχανισμών

Συναγερμός στις ΗΠΑ μετά από «μπαράζ» αποστολής εκρηκτικών μηχανισμών
CNNi

Αναστάτωση και προβληματισμός έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στις ΗΠΑ μετά από «μπαράζ» αποστολής εκρηκτικών μηχανισμών στον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, την Χίλαρι Κλίντον, μια βουλευτή των Δημοκρατικών, τον Τζορτζ Σόρος, το Warner Time Building της Νέας Υόρκης, τον πρώην γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ αλλά και τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης. 

Παρότι πληροφορίες ανέφεραν ότι ένα ύποπτο πακέτο είχε φτάσει και στον Λευκό Οίκο, τελικώς πηγή δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Eκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν, ωστόσο, στα γραμματοκιβώτια των Χίλαρι Κλίντον και Μπάρακ Ομπάμα, με τις αρχές να εκτιμούν πως είναι παρόμοιος με εκείνον που εντοπίστηκε σε ένα ταχυδρομικό κουτί έξω από την οικία στη Νέα Υόρκη του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί είναι παρόμοιοι με εκείνον που εντοπίστηκε τη Δευτέρα στο ταχυδρομικό κουτί δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός στο γραφείο της Χίλαρι Κλίντον βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης.

Συναγερμός και στη Νέα Υόρκη

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νέα Υόρκη, καθώς εντοπίστηκε ύποπτο πακέτο στο Time Warner Center όπου στεγάζονται και τα γραφεία του CNN.

Η αίθουσα σύνταξης αλλά και οι υπόλοιποι χώροι έχουν εκκενωθεί προληπτικά, χωρίς να έχει γίνει γνωστό πότε θα επιτραπεί και πάλι η είσοδος.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι ένα ύποπτο δέμα βρέθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 10 το πρωί, τοπική ώρα.

Στο εμπορικό κέντρο στεγάζονται και αρκετές ακόμη επιχειρήσεις.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι η αστυνομία δεν είναι ακόμη σε θέση να επιβεβαιώσει εάν το πακέτο αυτό είναι αντίστοιχο με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν σταλεί στον Μπαράκ Ομπάμα, τη Χίλαρι Κλίντον αλλά και τον Τζορτζ Σόρος.

Το CNNi μεταδίδει ότι ο μηχανισμός που εστάλη στο Time Warner Center ήταν κατασκευασμένος από σωλήνα και καλώδια. Αστυνομική πηγή δήλωσε, επίσης στο δίκτυο ότι οι αρχές αντιμετωπίζουν σοβαρά την υπόθεση.

Όπως έγινε γνωστό, ο μηχανισμός εντοπίστηκε στην αίθουσα όπου φτάνει η αλληλογραφία του Time Warner Center.

Μάλιστα, το δέμα είχε ως αποδέκτη τον πρώην διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν.

Καταδικάζει ο Λευκός Οίκος

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς καταδίκασε τις ενέργειες αυτές, υπογραμμίζοντας ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

«Καταδικάζουμε τις απόπειρες βίαιων επιθέσεων εναντίον του Μπαράκ Ομπάμα, της Χίλαρι Κλίντον και άλλων δημόσιων προσώπων. Αυτές οι ενέργειες, που έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν, είναι καταδικαστέες και όλοι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Η Μυστική Υπηρεσία και άλλες υπηρεσίες ερευνούν και θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν οποιονδήποτε απειλείται από αυτούς τους δειλούς» είπε η Σάντερς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ