ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: «Ειδεχθές περιστατικό η δολοφονία Κασόγκι» λέει ο πρίγκιπας διάδοχος

Σαουδική Αραβία: «Ειδεχθές περιστατικό η δολοφονία Κασόγκι» λέει ο πρίγκιπας διάδοχος
REUTERS/Amir Levy/File Photo

Τη δέσμευσή του ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη για την υπόθεση του Τζαμάλ Κασόγκι εξέφρασε σήμερα ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, χαρακτηρίζοντας ως «ειδεχθές περιστατικό» τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

«Το Ριάντ θα συνεργαστεί με την Άγκυρα» δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Σαουδικής Αραβίας, σχολιάζοντας για πρώτη φορά από τις 2 Οκτωβρίου την υπόθεση Κασόγκι, στο πλαίσιο ενός διεθνούς φόρουμ για τις επενδύσεις στο Ριάντ.

Εκτίμησε επίσης ότι δεν θα υπάρξει ρήξη στις σχέσεις με την Τουρκία, σημειώνοντας ότι «το περιστατικό που συνέβη είναι πολύ οδυνηρό, για όλους τους Σαουδάραβες... Το περιστατικό δεν μπορεί να δικαιολογηθεί».

«Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτό το έγκλημα θα λογοδοτήσουν (…) και στο τέλος θα αποδοθεί δικαιοσύνη» υπογράμμισε ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Νωρίτερα, η τουρκική προεδρία ανέφερε ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρίγκιπας διάδοχος συζήτησαν σήμερα για τις «κοινές προσπάθειες» που θα κάνουν με στόχο να ριχθεί φως στη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ