ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό σε συναγωγή στην Πενσυλβάνια

Μακελειό σε συναγωγή στην Πενσυλβάνια
REUTERS/John Altdorfer

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν κατά την αιματηρή επίθεση που έλαβε χώρα σε συναγωγή στο Πίτσμπεργκ της Πενσυλβάνια, όπως αναφέρει το CNNi, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές. Υπάρχουν και τραυματίες, ο αριθμός των οποίων παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστος. 

Σύμφωνα με το αμερικάνικο δίκτυο, ο ένοπλος παραδόθηκε στις Αρχές και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ένας «λευκός γενειοφόρος άνδρας » βρίσκεται υπό κράτηση, μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KDKA, προσθέτοντας ότι οι αστυνομικοί που είχαν σπεύσει στην περιοχή για το περιστατικό «δέχθηκαν πυρά».

Πηγή του ίδιου μέσου, σημείωσε πως ο ένοπλος πυροβόλησε 12 άτομα.

Δημοσιογράφος που βρισκόταν στο σημείο φέρεται να άκουσε τον δράση να φωνάζει αντισημιτικές εκφράσεις κατά τη διάρκεια που πυροβολούσε, σύμφωνα με το CNNi.

Το κτήριο της συναγωγής ήταν γεμάτο πιστούς που είχαν προσέλθει για την πρωινή λειτουργία, την ώρα που εξαπολύθηκε η επίθεση και η αστυνομία δέχθηκε αρκετά τηλεφωνήματα από άτομα τα οποία είχαν εγκλωβιστεί στο κτήριο και κρύβονταν από τον δράστη.

Βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο της επίθεσης και συγκεκριμένα στη συναγωγή στη συνοικία Ουίλκινς και Σάντι και ξεκίνησαν να εκκενώνουν το κτήριο. Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας του Πίτσμπεργκ κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ένοπλος πυροβόλησε δύο αστυνομικούς κατά την είσοδό του στη συναγωγή, με αποτέλεσμα να τους αναγκάσει να κρυφτούν πίσω από τα περιπολικά τους για προστασία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με ανάρτησή του στο twitter, κάνει λόγο για «πολλούς νεκρούς» και ζητά από τους πολίτες να παραμείνουν σε ασφαλές σημείο, μέχρι η αστυνομία να συλλάβει τον δράστη.

Ο κυβερνήτης της Πενσυλβάνια, Τομ Γουλφ, σε δήλωση του, έκανε λόγο για «απόλυτη τραγωδία».

«Αυτές οι άλογες πράξεις βίας δεν μας περιγράφουν ως Αμερικανούς. Οι σκέψεις μου τώρα είναι με τα θύματα, τις οικογένειές τους και στο να διαβεβαιωθούμε πως οι ένοπλες δυνάμεις έχουν όλα τα δυνατά μέσα στη διάθεσή τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ