ΚΟΣΜΟΣ

Μέσα στο ελικόπτερο που συνετρίβη ο ιδιοκτήτης της Λέστερ

Μέσα στο ελικόπτερο που συνετρίβη ο ιδιοκτήτης της Λέστερ
REUTERS/Andrew Yates

Στο ελικόπτερο που συνετρίβη επέβαινε, σύμφωνα με το BBC ο ιδιοκτήτης της Λέστερ, Vichai Srivaddhanaprabha, ο οποίος φέρεται να είναι νεκρός.

Η πληροφορία που μεταδίδει το βρετανικό κρατικό δίκτυο περί θανάτου του προέδρου της Λέστερ δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, όπως άλλωστε και λεπτομέρειες για τις συνθήκες και τα αίτια του, κατά τα φαινόμενα, δυστυχήματος.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά το τέλος του αγώνα της Λέστερ με τη Γουέστ Χαμ (1-1). Το ελικόπτερο του Ταϊλανδού απογειώθηκε, όπως κάθε φορά, από το «King Power Stadium» και, λίγα λεπτά μετά, κατέπεσε εκτός γηπέδου και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα άνδρες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας ενώ το γήπεδο εκκενώθηκε και η αποστολή της Γουέστ Χαμ αποχώρησε.

Τα αίτια της συντριβής παραμένουν ασαφή. Ωστόσο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπήρξε κάποιου είδους βλάβη στο ελικόπτερο.

Σύμφωνα με έναν φίλαθλο που επικαλείται το BBC «ο ουραίος έλικας δεν λειτουργούσε σωστά και στροβιλιζόταν ανεξέλεγκτα».

Όπως δήλωσε στο ίδιο δίκτυο ο φωτογράφος Ράιαν Μπράουν ο οποίος κάλυπτε τον αγώνα «ο κινητήρας σταμάτησε. Γύρισα να δω και έκανε έναν αλλόκοτο θόρυβο, σαν να τρίζει. Κι έπειτα, το ελικόπτερο σταμάτησε. Γύρισα και στροβιλιζόταν εκτός ελέγχου. Μετά ακούστηκε ένας εκκωφαντικός κρότος και ακολούθησε μία τεράστια φλόγα».

«Είδα τον Κάσπερ Σμάιχελ να τρέχει πρώτος από το στάδιο κι έπειτα πλήθη από ανθρώπους της ασφάλειας και του γηπέδου. Βρισκόμουν έξω από τη μία πλευρά και το ελικόπτερο συνετρίβη στην άλλη», αναφέρει άλλος ένας φίλαθλος που μόλις είχε βγει από το γήπεδο.

Ποιος ήταν ο Vichai Srivaddhanaprabha

Γεννημένος στην Μπανγκόκ το 1958, ο Ταϊλανδός δισεκατομμυριούχος ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού Forbes, ήταν ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Ταϊλάνδη.

Ιδρυτής της εταιρείας King Power International εξαγόρασε τη Λέστερ το 2010 έναντι 39 εκατομμυρίων λιρών.

Λίγα χρόνια μετά, το 2016, η ομάδα κατάφερε να φτάσει στο υψηλότερο σκαλί της Premier League και να στεφθεί πρωταθλήτρια Αγγλίας. Ενώ ένα χρόνο αργότερο έφτασε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ