ΚΟΣΜΟΣ

Ατλάντα: Ακόμη ένα ύποπτο πακέτο για το CNNi

Ατλάντα: Ακόμη ένα ύποπτο πακέτο για το CNNi
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Shannon Stapleton

Ακόμη ένα ύποπτο δέμα που προοριζόταν για το CNNi εντοπίστηκε σε ταχυδρομείο της Ατλάντας, γνωστοποίησε ο πρόεδρος του CNN Τζεφ Ζάκερ με μια ανάρτηση στο Twitter, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν υπάρχει κίνδυνος στα κεντρικά του τηλεοπτικού δικτύου. 

Το δέμα εντοπίστηκε τρεις ημέρες μετά τη σύλληψη ενός άνδρα που έστειλε δέματα με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε επιφανή στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, επικριτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και στο CNNi.

Θα οδηγηθεί σήμερα, Δευτέρα, ενώπιον δικαστηρίου όπου θα απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του.

Ο άνδρας που συνελήφθη στη Φλόριντα σε σχέση με την υπόθεση των 13 δεμάτων που περιείχαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς ο βασικός και πιθανόν ο μόνος ύποπτος, δήλωσε πριν τρεις μέρες αξιωματούχος των ομοσπονδιακών υπηρεσιών ασφαλείας στο Reuters.

Εναντίον του Σέζαρ Σέιοκ, του 56χρονου υπόπτου, έχουν απαγγελθεί πέντε κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και απειλές εναντίον πρώην προέδρων των ΗΠΑ, οι οποίες επισύρουν ποινή έως και 58 χρόνια κάθειρξη.

Με τη σειρά του ο διευθυντής του FBI είχε προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να υπάρχουν και άλλα δέματα, ενώ εκτίμησε ότι είναι «πάρα πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για τα κίνητρα» του υπόπτου.

Ο Σέζαρ Σαγιόκ είναι δηλωμένος Ρεπουμπλικάνος που ζει στη Φλόριντα και έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο Σέζαρ Σέιοκ Τζούνιορ έχει συλληφθεί πολλές φορές, μεταξύ των οποίων και μία επειδή απείλησε να χρησιμοποιήσει βόμβα.

Πάνω στο λευκό φορτηγάκι του Σέιοκ, το οποίο κατασχέθηκε, υπάρχουν πολλά αυτοκόλλητα του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς, καθώς και ένα που γράφει «Το CNN είναι χάλια», σύμφωνα με φωτογραφία που είχε αναρτήσει στο Twitter δημοσιογράφος του CNNi.

Ο Σέιοκ προωθεί καλλιτέχνες, κλείνει συναυλίες και «είναι ιδιοκτήτης κέντρου διασκέδασης», σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn, στο οποίο αναφέρεται ως ιδιοκτήτης της εταιρείας International Gold Productions.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ