ΚΟΣΜΟΣ

Αυξήθηκαν τα θύματα του βομβαρδισμού νοσοκομείου των MSF

Αυξήθηκαν τα θύματα του βομβαρδισμού νοσοκομείου των MSF
Ανθρώπινα λάθη και λανθασμένες εκτιμήσεις οδήγησαν στον βομβαρδισμό του νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, σύμφωνα με τον Αμερικανό Στρατηγό, Τζον Κάμπελ. REUTERS / POOL

Ο απολογισμός των θυμάτων του βομβαρδισμού νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν, αυξήθηκε σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα γνωστοποίησαν το Σάββατο (12/12) ότι οι νεκροί από την επίθεση που πραγματοποίησαν αμερικανικά μαχητικά στις 3 Οκτωβρίου, έχουν φτάσει τους 42.

Όπως είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ο Αμερικανός Στρατηγός και επικεφαλής των επιχειρήσεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, Τζον Κάμπελ, ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ήταν αποτέλεσμα λάθους εκτίμησης, καθώς ο στόχος ήταν ένα άλλο κτήριο που βρισκόταν κοντά στο νοσοκομείο.

«Η τραγωδία αυτή ήταν το αποτέλεσμα ενός συνδυασμού ανθρώπινων λαθών και ανεπιτυχούς αεροπορικής επιχείρησης», είχε χαρακτηριστικά δηλώσει ο Στρατηγός Κάμπελ.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είχαν ζητήσει ανεξάρτητη έρευνα για το συγκεκριμένο περιστατικό:

«Η αμερικανική εκδοχή που μας παρουσιάστηκε περισσότερο μας δημιουργεί απορίες παρά μας δίνει απαντήσεις», είχε ισχυριστεί στις 25 Νοεμβρίου ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης, Κρίστοφερ Στόουκς.

Death toll in U.S. strike on MSF hospital in Afghanistan rises

Nic Robertson & Joshua Berlinger by CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ