ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε άνδρες βίασαν ανήλικο κορίτσι ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Ινδίας

Πέντε άνδρες βίασαν ανήλικο κορίτσι ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Ινδίας
Φωτογραφία Αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/PIYAL ADHIKARY

Οικογένεια 4χρονου κοριτσιού στην Ινδία κατήγγειλε πέντε άνδρες πως βίασαν το παιδί τους ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο. Η υπόθεση εξετάζεται από τις Αρχές.

Το κοριτσάκι το είχε δαγκώσει φίδι και διακομίστηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση με αποτέλεσμα να εισαχθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Όλα ξεκίνησαν όταν η μικρή ασθενής αποκάλυψε στη γιαγιά της πως όσο βρισκόταν στην εντατική έζησε έναν εφιάλτη. Σύμφωνα με την ίδια, το βράδυ ένας νοσηλευτής και τέσσερα άγνωστα πρόσωπα, τη βίασαν.

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός άνδρα που φέρεται πως ενεπλάκη στο περιστατικό, ενώ οι υπόλοιποι αναζητούνται. Επιπλέον έχει ζητηθεί υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του νοσοκομείου, όπως αναφέρεται στο New York Times

.

Η Ινδία τα τελευταία χρόνια μετρά όλο και περισσότερα περιστατικά βιασμών και σεξουαλικών κακοποιήσεων παιδιών και γυναικών. Το μεγάλο «ξέσπασμα» έγινε το 2012 με τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία μίας μαθήτριας στο Νέο Δελχί. Αυτό το σοκαριστικό γεγονός ήταν η αρχή μίας σειράς αποκαλύψεων και για άλλες υποθέσεις που ως τότε η χώρα τις άφηνε στο σκοτάδι.

Παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση της Ινδίας έχει θεσπίσει νέους νόμους που προβλέπουν μέχρι και 20 χρόνια φυλάκιση για βιασμό ενήλικα, οι σεξουαλικές επιθέσεις συνεχίζουν να συμβαίνουν ανά τακτά διαστήματα…

Εξαιτίας της μεγάλης οργής του λαού για τον βιασμό και τις δολοφονίες νεαρών κοριτσιών και άλλων επιθέσεων εναντίον παιδιών, η κυβέρνηση της Ινδίας νωρίτερα μέσα στο έτος, ενέκρινε τη θανατική ποινή για άτομα που έχουν καταδικαστεί για βιασμό παιδιών κάτω των 12 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ