Γροιλανδία: Ισχυρός σεισμός 6,8 Ρίχτερ κοντά στο νησί Γιαν Μαγιέν
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στη 01:49 τοπική ώρα, κοντά στις ανατολικές ακτές της Γροιλανδίας, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικής Επισκόπησης (USGS).
Ο σεισμός, που αρχικά υπολογίστηκε ότι ήταν ισχύος 7,1 βαθμών, καταγράφηκε από τους σεισμογράφους στις 03:49 (ώρα Ελλάδας.
Το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε μια περιοχή 407 χλμ. ανατολικά του Ιτοκλομλίτ της Γροιλανδίας.
Ο σεισμός αυτός ήταν τόσο ισχυρός που θα μπορούσε να προκαλέσει κύματα τοπικά, στη Γροινλανδική Θάλασσα, αλλά δεν αναμενόταν να προκαλέσει τσουνάμι σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι των ΗΠΑ.
Από την πλευρά του, και το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), κατέγραψε το σεισμό στα 6,8 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος της δόνησης μετρήθηκε στα 10χλμ.
Πρόγραμμα «Μετεγκατάσταση» με 10.000 ευρώ: Ποιες είναι οι έξι βασικές αλλαγές
01:00
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για έκτακτο επίδομα Πάσχα - Ποιοι θα το λάβουν
00:30
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ, ΛΕΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ: Πυραυλική καταιγίδα στη Μέση Ανατολή: Η εξόντωση της ηγεσίας του Ιράν και το «παράθυρο» αποκλιμάκωσης
23:59
Ιρανικά ΜΜΕ: Νεκροί επτά στρατιωτικοί διοικητές
23:50