Σομαλία: Τουλάχιστον 17 νεκροί από επίθεση καμικάζι με παγιδευμένα αυτοκίνητα
Καμικάζι βομβιστές ανατίναξαν στο Μογκαντίσου δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα σε ξενοδοχείο που βρίσκεται κοντά στην έδρα του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών (CID) της αστυνομίας της Σομαλίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 17 άνθρωποι, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Φρουροί του ξενοδοχείου Sahafi και αστυνομικοί του CID άνοιξαν πυρ μετά τις εκρήξεις, πρόσθεσε η αστυνομία. Στη συνέχεια, περίπου 20 λεπτά αργότερα, μια τρίτη έκρηξη σημειώθηκε στον πολυσύχναστο δρόμο, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.
«Μέχρι στιγμής έχουμε επιβεβαιώσει τον θάνατο 17 αμάχων. Ήταν επιβάτες δημόσιων οχημάτων που περνούσαν από εδώ όταν σημειώθηκαν οι εκρήξεις και τα πυρά. Ο απολογισμός των νεκρών είναι σίγουρο ότι θα αυξηθεί», δήλωσε στο Ρόιτερ ο αστυνομικός Άλι Νουρ.
Φωτογράφος του Reuters που βρίσκεται επιτόπου είδε 20 πτώματα αμάχων καθώς και καμένα μίνι λεωφορεία, μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης.
Ο Μοχάμεντ Χουσέιν, ένας άλλος αστυνομικός, είχε δηλώσει νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters πως ο στόχος της επίθεσης ήταν το ξενοδοχείο Sahafi, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα γραφεία της CID.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, όμως ισλαμιστές της οργάνωσης αλ-Σαμπάαμπ που συνδέεται με την Αλ-Κάιντα πραγματοποιούν τακτικά επιθέσεις στην πρωτεύουσα.
Απολογούνται σήμερα επτά άτομα για την δολοφονία του 15χρονου σε πάρκο της Καλλιθέας
08:54
Δίκη 3χρονου Άγγελου: Συνεχίζεται σήμερα με την απολογία του 44χρονου συντρόφου της μητέρας
08:47
Ό,τι προλάβετε – Όλες οι ταινίες και σειρές που φεύγουν από το ελληνικό Netflix τον Ιούλιο
08:40
Ο Bad Bunny έγραψε ιστορία στο Λονδίνο με την πρώτη συναυλία Λατινοαμερικανού σε βρετανικό στάδιο
08:30