Tηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν–Τραμπ για την υπόθεση Κασόγκι
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ, κατά την οποία συμφώνησαν ότι πρέπει να έρθουν στο φως όλες οι πτυχές της υπόθεσης της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για τις διμερείς τους σχέσεις, τις εν εξελίξει νομικές υποθέσεις στις ΗΠΑ και τις εξελίξεις στη Συρία, ανέφερε η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι θέμα συζήτησης ήταν επίσης η ταχεία εκπλήρωση των στόχων του οδικού χάρτη στην Μανμπίζ της Συρίας.
Ο Ερντογάν μετέφερε, επίσης, στον Τραμπ την προσμονή της Τουρκίας οι ΗΠΑ να τερματίσουν τη στήριξη που παρέχουν στους κούρδους πολιτοφύλακες της Συρίας YPG, ένα ζήτημα ακανθώδες των τουρκοαμερικανικών σχέσεων.
SPONSORED
Ιρανικά ΜΜΕ: Οι Ευρωπαίοι διαπραγματεύονται με την Τεχεράνη για τη διέλευση από το Ορμούζ
21:17
Τρεις συλλήψεις για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης στην Αττική
21:05
Νεκρή στη Δανία η φάλαινα «Τίμι» που είχε διασωθεί στη Γερμανία
20:56
Καθίζηση οδοστρώματος στο κέντρο της Αθήνας: Πού διακόπηκε η κυκλοφορία
20:53