Γαλλία: Οικονομικό έλεγχο για την προεκλογική καμπάνια του Μακρόν διέταξε η Εισαγγελία
Τον οικονομικό έλεγχο της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν το 2017, διέταξαν οι εισαγγελικές αρχές της χώρας, καθώς δεν είναι σαφής η προέλευση ποσού αξίας 144.000 ευρώ, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην Εισαγγελία που επικαλείται το Reuters.
Η έρευνα αφορά ένα μικρό μέρος της συνολικής χρηματοδότησης της εκστρατείας του Γάλλου προέδρου, που ανήλθε τα 16,8 εκατ. ευρώ, ωστόσο το υπό διερεύνηση πόσό δεν έχει καταγραφεί ούτε σε αποδείξεις, ούτε σε επιταγές, ούτε σε τραπεζικά εμβάσματα, ενώ για την ώρα το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει σχολιάσει την υπόθεση.
Οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές προχώρησαν επίσης και στον οικονομικό έλεγχο της προεκλογικής εκστρατείας Ζαν-Λικ Μελανσόν και του κόμματός του. Ο Μελανσόν μάλιστα κατέθεσε στους εισαγγελείς ενώ έγινε και έρευνα στα γραφεία του κόμματος.
Ανάλογες έρευνες είναι σε εξέλιξη για το ακροδεξιό «Εθνικό Μέτωπο» της Μαρίν Λεπέν, αλλά και για το κεντρώο κόμμα «Modem» με κατηγορίες για κατάχρηση ευρωπαϊκών πόρων.
Γαλλία: Από το μεσημέρι η απαγόρευση αλκοόλ εν μέσω καύσωνα- Τετραπλασιάστηκαν οι καρδιακές ανακοπές
10:05
Κονγκό: Στους 304 οι θάνατοι από τον Έμπολα - Στα 1155 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
10:00
Μία νέα παραθαλάσσια, family-focused εμπειρία διαμονής μάς περιμένει μόλις μία ανάσα από την Αθήνα
10:00
Καιρός: Βροχές και μελτέμια τις επόμενες μέρες, αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς- Οι «κόκκινες» περιοχές
09:51