Κομισιόν: Ο Όρμπαν πρέπει να δώσει μία λογική απάντηση για το άσυλο στον Γκρούεφσκι
Μία «λογική απάντηση» από τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, θα περιμένει ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες πως η χώρα έδωσε άσυλο στον πρώην πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.
Ο Γκρούεφσκι, ο οποίος διέφυγε από τη χώρα του έξι μήνες αφότου καταδικάσθηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης ως ένοχος κατηγοριών για διαφθορά, δήλωσε την Τρίτη ότι του παραχωρήθηκε πολιτικό άσυλο στην Ουγγαρία.
Ο Χαν έγραψε στο Twitter ότι έχει δει δημοσιεύματα για την παραχώρηση ασύλου στον Γκρούεφσκι από την Ουγγαρία που είναι χώρα μέλος της ΕΕ.
«Αν επιβεβαιωθούν, αναμένω μια λογική απάντηση για το σκεπτικό από τον Βίκτορ Ορμπάν», έγραψε.
Η πΓΔΜ αναγνωρίστηκε επισήμως ως υποψήφια για ένταξη χώρα στην ΕΕ το 2005, αλλά δεν έχει ακόμη ξεκινήσει τις ενταξιακές συνομιλίες.
Ντρου Μπάριμορ: Το τρυφερό μήνυμα για τη φιλία της με την Κάμερον Ντίαζ
14:27
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους λόγω του καύσωνα στην Ιταλία
14:20
Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή της πτώσης του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στο Μέτσοβο
14:19
Bank of America: Τρεις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed έως το τέλος του 2026 - Οι νέες προβλέψεις
14:10