ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί δεν θα κατηγορηθούν οι ιθαγενείς για τη δολοφονία του Αμερικανού ιεραπόστολου

Γιατί δεν θα κατηγορηθούν οι ιθαγενείς για τη δολοφονία του Αμερικανού ιεραπόστολου
REUTERS/Indian Coast Guard/Handout/File Photo

Η ινδική αστυνομία δήλωσε ότι για την υπόθεση δολοφονίας του 27χρονου Αμερικανού Ιεραπόστολου έχει συνταχθεί δικογραφία εναντίον «άγνωστων φυλών», ενώ επτά άνθρωποι -οι ψαράδες που τον μετέφεραν στο νησί- συνελήφθησαν για την υπόθεση.

Ωστόσο δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη στους ιθαγενείς, καθώς απαγορεύεται στον οποιονδήποτε να έρθει σε επαφή με την πρωτόγονη φυλή, ακριβώς για να προστατευτεί ο τρόπος ζωής τους αλλά και για να μην τους μεταδώσουν ασθένειες οι σύγχρονοι άνθρωποι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Στη Νήσο του Βόρειου Σέντινελ υπολογίζεται ότι κατοικούν μερικές δεκάδες άνθρωποι και θεωρείται προστατευμένη περιοχή. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται στον οποιονδήποτε, ακόμα και στο ινδικό ναυτικό, να πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των πέντε ναυτικών μιλίων, λόγω περιπτώσεων επιθετικής συμπεριφοράς προς τους ξένους. Το 2006, οι ιθαγενείς του νησιού σκότωσαν δύο ψαράδες, αναφέρει το CNN.

https://www.instagram.com/p/BpL62ErCQcB

Ο 27χρονος Τζον Άλεν Τσάου, ταξίδεψε στην Ινδία με τουριστική βίζα αλλά έφτασε στα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ με στόχο να προσηλυτίσει τους κατοίκους. Στενός του φίλος αποκάλυψε στη Daily Mail ότι ο Τσάου σχεδιάζε το συγκεκριμένο ταξίδι για τουλάχιστον τρία χρόνια, καθώς «έχει δεσμευτεί» να κηρύξει τον Χριστιανισμό στους ιθαγενείς του απομακρυσμένου νησιού στον Ινδικό Ωκεανό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ