Μεξικό: Οι ΗΠΑ έκλεισαν τα σύνορα όταν εκατοντάδες μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν
Εκατοντάδες μετανάστες, που προέρχονται από την Κεντρική Αμερική, επιχείρησαν να διασχίσουν τα αμερικανικά σύνορα στην Τιχουάνα, στο βορειοδυτικό Μεξικό.
Τουλάχιστον 500 εξ αυτών, μεταξύ τους γυναίκες και παιδιά, που συμμετείχαν σε μια ειρηνική διαδήλωση κοντά στα σύνορα, κατευθύνθηκαν προς τον μεταλλικό φράκτη και άρχισαν να σκαρφαλώνουν επιχειρώντας να εισέλθουν στις ΗΠΑ.
Πολλές εκατοντάδες μετανάστες κατάφεραν να περάσουν από μια πρώτη περίφραξη προτού δεχθούν δακρυγόνα, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, την ώρα που ελικόπτερα του αμερικανικού στρατού πετούσαν πάνω από την περιοχή σε χαμηλό ύψος.
Ορισμένοι εξ αυτών προτίμησαν να γυρίσουν πίσω, ενώ άλλοι συνέχιζαν την πορεία τους προς το αμερικανικό έδαφος.
Τα σύνορα έκλεισαν μεταξύ της Τιχουάνας και του Σαν Ντιέγκο, ανακοίνωσαν λίγο μετά οι αμερικανικές συνοριακές αρχές.
Τα σύνορα έκλεισαν για τα αυτοκίνητα και τους πεζούς μέχρι νεωτέρας, επισήμανε στο Twitter η ομοσπονδιακή αρχή τελωνείων και προστασίας των συνόρων.
Αυξάνονται οι αντιρρησίες συνείδησης στη Γερμανία - 2.656 αιτήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2026
11:12
Ατύχημα σε λούνα παρκ στην Ισπανία: Κόπηκε ιμάντας παιχνιδιού - Τέσσερις τραυματίες (vid)
11:09
M. Palmer (Visa) στο CNN Greece: πως οι πληρωμές κάνουν πραγματικά χρήσιμα τα ψηφιακά πορτοφόλια
11:07
Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,369 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2026
11:02