ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Ακροδεξιά πολιτικός συνδέει τη δολοφονία ιεραπόστολου από ιθαγενείς με τη… μετανάστευση

Αυστραλία: Ακροδεξιά πολιτικός συνδέει τη δολοφονία ιεραπόστολου από ιθαγενείς με τη… μετανάστευση
Facebook

Ως πολιτική κατά της μετανάστευσης «αντιλαμβάνεται» η Πολίν Χάνσον, προέδρος ενός ακροδεξιού κόμματος στην Αυστραλία, τη δολοφονία του Αμερικανού ιεραπόστολου από ιθαγενείς στο Νορθ Σέντινελ, στην Ινδία

Η ακροδεξιά πολιτικός αναρωτιέται κατά πόσο οι Εργατικοί και οι Πράσινοι της Αυστραλίας, είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν «μια χώρα με τόσο σκληρούς κανόνες μετανάστευσης», καθώς και το αν «θα προσβληθούν από την έλλειψη δικαιώματος στην διαφορετικότητα».

Οι Σεντινελέζοι απλώς «προστάτευαν τον τρόπο ζωής τους μέσω της επιβολής μιας πολιτικής μηδενικής ανοχής για τη μετανάστευση» αναφέρει στη δήλωσή της η πολιτικός, η οποία έχει υποβάλλει αίτημα στην Γερουσία να υποστηρίξει εμπράκτως το δικαίωμα της άγριας φυλής στην απομόνωση.

Η ακροδεξιά Χάνσον ανέφερε στο αίτημά της: «Ακόμα και μικρά επίπεδα μετανάστευσης μπορούν να έχουν καταστροφικές και ανεπανόρθωτες συνέπειες σε έναν μοναδικό και όμορφο πολιτισμό και τρόπο ζωής».

Η συντηρητική κυβέρνηση της Αυστραλίας, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2013, έχει εκπονήσει και εφαρμόσει μια εξαιρετικά σκληρή πολιτική έναντι των παράτυπων μεταναστών, η οποία έχει επικριθεί έντονα από τη διεθνή κοινότητα.

Ο ΟΗΕ έχει χαρακτηρίσει «σοκαριστικές» τις συνθήκες στους καταυλισμούς στα νησιά Μάνους και Ναούρου.

Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνουν λόγο για «υπαίθριες φυλακές» στις οποίες επί χρόνια «υφίστανται δεινά ορισμένοι από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους στον κόσμο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ