Ο Τραμπ ακυρώνει τη συνάντηση με Πούτιν στη G20
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ακυρώνει τη συνάντηση με το Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, λόγων των τεταμένων σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
«Με βάση το γεγονός ότι τα πλοία και οι ναυτικοί δεν έχουν επιστραφεί στην Ουκρανία από τη Ρωσία, αποφάσισα ότι θα ήταν καλύτερο για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να ακυρώσω την προγραμματισμένη συνάντησή μου στην Αργεντινή με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Προσμένω σε μια ουσιώδη Σύνοδο Κορυφής μόλις επιλυθεί αυτή η κατάσταση» έγραψε στο Twitter o Τραμπ, μετά την αναχώρησή του για τη Σύνοδο Κορυφής της G20.
Η συνάντησή τους αναμενόταν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20 στην Αργεντινή, όπως ανέφερε σε έγγραφο του Κρεμλίνου το οποίο εξασφάλισε σήμερα το Reuters. Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 20 μεγαλύτερων παγκόσμιων δυνάμεων συνεδριάζουν αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο στο Μπουένος Άιρες, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και με φόντο εκκλήσεις για διαδηλώσεις.
Όπως μεταδίδει το Reuters, το Κρεμλίνο δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση για την ακύρωση της συνάντησης και έλαβε γνώση για τις προθέσεις του Αμερικανού προέδρου μέσω των αναρτήσεων στο Twitter. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του Κρεμλίνου που επικαλείται το Reuters, «εάν η συνάντηση έχει όντως ακυρωθεί, ο πρόεδρος Πούτιν θα έχει επιπλέον χρόνο για χρήσιμες επαφές στη Σύνοδο της G20».
Μελόνι: Η Αρκτική πρέπει να γίνει προτεραιότητα του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
17:08
Γροιλανδία: Αποστολή ακόμη και Eurofighters εξετάζουν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις
16:59
Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται 25χρονη γιατρός με συμπτώματα μηνιγγίτιδας
16:50
Κρήτη: Ελεύθερος με όρους ο 16χρονος οδηγός για το θανατηφόρο τροχαίο στην Σητεία
16:41