ΚΟΣΜΟΣ

Πομπέο: Δεν υπάρχει ευθεία σύνδεση του πρίγκιπα διαδόχου στη δολοφονία Κασόγκι

Πομπέο: Δεν υπάρχει ευθεία σύνδεση του πρίγκιπα διαδόχου στη δολοφονία Κασόγκι
REUTERS/Joshua Roberts

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, δήλωσε το Σάββατο ότι έχει πλήρη γνώση των πληροφοριών που έχουν συγκεντρώσει οι αμερικανικές αρχές σχετικά με τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις για την άμεση εμπλοκή του Μοχαμεντ μπιν Σαλμάν με την υπόθεση».

«Έχω διαβάσει κάθε πληροφορία που κατέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν υπάρχουν αποδείξεις για ευθεία εμπλοκή του πρίγκιπα διαδόχου στη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι» δήλωσε ο Πομπέο στο CNNi, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20 στο Μπουένος Άιρες.

Σε ερώτηση σχετικά την έκθεση της CIA που κάνει λόγο για εμπλοκή του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στην υπόθεση και πιθανή εντολή από πλευράς του πρίγκηπα διαδόχου για τη δολοφονία, ο Μάικ Πομπέο απάντησε πως δεν μπορεί να σχολιάσει θέματα μυστικών υπηρεσιών, όπως τα συμπεράσματα της CIA.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ επεδίωξε να αμφισβητήσει τα συμπεράσματα της έκθεσης αξιολόγησης της CIA, σχετικά με την εμπλοκή του πρίγκιπα διαδόχου στη δολοφονία του Σαουδάραβα αρθρογράφου της Wall Street Journal, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ «δεν έχει καταλήξει σε οριστικό συμπέρασμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ