ΚΟΣΜΟΣ

Επιστήμονας NASA: Μπορεί να έχουν ήδη επισκεφτεί τον πλανήτη μας εξωγήινοι

Επιστήμονας NASA: Μπορεί να έχουν ήδη επισκεφτεί τον πλανήτη μας εξωγήινοι
Pixabay

Μπορεί η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία να αναζητά με… θέρμη αλλά άνευ αποτελέσματος ίχνη ζωής στο υπόλοιπο Σύμπαν, ωστόσο ένας ερευνητής της NASA πιστεύει ότι εξωγήινοι μπορεί να έχουν ήδη επισκεφτεί τον πλανήτη μας!

Σε μελέτη του, ο ερευνητής του κέντρου ερευνών Ames της NASA και καθηγητής Σιλβάνο Κολομπάνο γράφει ότι πιθανώς να υπάρχουν ευφυή είδη ζωής εντελώς διαφορετικά από αυτά που αναζητούν οι ερευνητές. Θα μπορούσε, όπως υποθέτει ο ίδιος, η ύπαρξή τους να βασίζεται και σε διαφορετικούς δομικούς λίθους από αυτούς που γνωρίζει η ανθρωπότητα, όπως για παράδειγμα τον άνθρακα.

«Θέλω απλώς να υπογραμμίσω ότι η ευφυής ζωή που μπορεί να βρούμε ή που μπορεί να επιλέξει να βρει εμάς -αν δεν το έχει κάνει ήδη- μπορεί να μην αποτελούν οργανισμούς που βασίζονται στον άνθρακα, όπως εμείς» τονίζει ο Κολομπάνο.

Όπως γράφει το αμερικανικό Fox, ο ερευνητής υπογραμμίζει ότι οι εξωγήινοι μπορεί να είναι τεχνολογικά πιο προηγμένοι από εμάς, κάτι που ενδεχομένως να τους επιτρέπει να πραγματοποιούν διαστρικά ταξίδια.

«Δεδομένου ότι η εξέλιξη του δικού μας πολιτισμού ξεκίνησε πριν από 10.000 χρόνια και τεχνολογικά μόλις πριν από 500 χρόνια μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε την τεχνολογική εξέλιξη που θα μπορούσε να επιτευχθεί μετά από χιλιάδες χρόνια ή και εκατομμύρια» τονίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ