Υπόθεση Κασόγκι: Το Ριάντ αρνείται να εκδώσει στην Τουρκία τους Σαουδάραβες υπόπτους
Το Ριάντ αρνείται να εκδώσει στην Τουρκία τα πρόσωπα που θεωρούνται ύποπτα ότι ενεπλάκησαν στη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη, επιβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Αντέλ αλ Τζουμπέιρ, έπειτα από σχετικό αίτημα της Άγκυρας.
«Δεν θα εκδώσουμε τους υπηκόους μας» δήλωσε ο Τζουμπέιρ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Ριάντ.
Η Τουρκία ζήτησε την Τετάρτη τη σύλληψη δύο στενών συνεργατών του πρίγκιπα διάδοχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν σε σχέση με τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.
Η εισαγγελία κατέληξε ότι υπάρχουν «ισχυρές υποψίες» ότι ο Σαούντ αλ-Καχτάνι και ο στρατηγός Άχμεντ αλ-Ασίρι, οι οποίοι καθαιρέθηκαν τον Οκτώβριο, συγκαταλέγονται σε εκείνους που σχεδίασαν την δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου στις 2 Οκτωβρίου στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.
Η κίνηση αυτή ακολουθεί δηλώσεις Αμερικανών γερουσιαστών ότι είναι πιο σίγουροι από ποτέ πως ο πρίγκιπας διάδοχος ευθύνεται για την δολοφονία. Τις δηλώσεις αυτές έκαναν μετά την ενημέρωση που είχαν από την CIA για το ζήτημα.
Σύλληψη 40χρονου για εμπρησμούς στην Εύβοια - Έβαζε φωτιές με αναπτήρα δίπλα σε δάσος
20:34
Πέθανε ο γηραιότερος επιζών του ολοκαυτώματος σε ηλικία 107 ετών
20:22
Νέα πρόκληση από το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Αβάσιμοι ισχυρισμοί» για τη γενοκτονία Ελλήνων της Μικράς Ασίας
20:21
Πώς η φυσικοθεραπεία βοηθάει την λειτουργικότητα του ανθρώπου, μετά από ένα αγγειακό εγκεφαλικό
20:11