ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Στρασβούργο: Νεκρός ο δράστης Σερίφ Σεκάτ μετά από επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας

Επίθεση Στρασβούργο: Νεκρός ο δράστης Σερίφ Σεκάτ μετά από επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας
REUTERS/Vincent Kessler

Νεκρός μετά την επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας στην περιοχή Νεντόρφ/ Λα Μεϊνό του Στρασβούργου, είναι ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου της 11η Δεκεμβρίου. Ο Σερίφ Σεκάτ, στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους, εντοπίστηκε σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων από το σημείο του μακελειού.

 

Τουλάχιστον τρεις πυροβολισμοί ακούστηκαν στην περιοχή Λα Μεϊνό κατά την αστυνομική επιχείρηση, όπως μετέδωσε νωρίτερα δημοσιογράφος του Reuters στην περιοχή. Πηγές της γαλλικής αστυνομίας επιβεβαίωσαν ότι ο 29χρονος Σερίφ Σεκάτ, είναι νεκρός, σύμφωνα με το Reuters.

Η επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας άρχισε στις 9 το βράδυ (τοπική ώρα), ενώ σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Reuters, ακούστηκαν τρεις ή τέσσερις πυροβολισμοί. Πηγές της γαλλικής αστυνομίας επιβεβαίωσαν ότι ο 29χρονος Σερίφ Σεκάτ είναι νεκρός, σύμφωνα με το Reuters.

Δείτε LIVE εικόνα:

Σύμφωνα με το France Info, ο καταζητούμενος κρυβόταν σε μια αποθήκη στο Πλεν-ντε-Μπουσέρ, στη συνοικία Μεϊνό, πολύ κοντά στο Νεντόρφ, την περιοχή όπου θεάθηκε για τελευταία φορά μετά την επίθεση. Στην περιοχή αυτή ήταν σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση τις τελευταίες ώρες.

Όπως αναφέρουν τα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Σεκάτ ήταν εκείνος που πυροβόλησε πρώτος, εναντίον ενός περιπολικού της αστυνομίας, ωστόσο δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός μεταξύ των αστυνομικών που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση.

Δείτε το μακελάρη πεσμένο στο πεζοδρόμιο της οδού Λαζαρέτ, αφού έχει δεχθεί τα πυρά αστυνομικών, όπως τον κατέγραψε κάμερα κατοίκου της περιοχής:

Ο Σερίφ Σεκάτ φέρεται δε να είχε μαζί του ένα αυτόματο όπλο και ένα μαχαίρι.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ότι ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο είναι νεκρός.

«Ο Σερίφ Σεκάτ άνοιξε πυρ εναντίον τριών αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν στα πυρά και τον σκότωσαν», ανέφερε ο υπουργός σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ, είχε ανακοινώσει ότι η χριστουγεννιάτικη αγορά, που παρέμενε κλειστή τις τελευταίες ημέρες, θα επαναλειτουργήσει κανονικά αύριο Παρασκευή.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Μαρία Δεναξά, η γαλλική αστυνομία εντόπισε και σκότωσε τον Σερίφ Σεκάτ στην οδό Λαζαρέτ στο νότιο τμήμα της συνοικίας Νεντόρφ όπου μεγάλωσε και ζουν οι δικοί του.

Ο Σερίφ Σεκάτ φέρεται να πλησιάσε μια γυναίκα που τον αναγνώρισε απο το τραύμα που έφερε στο μπράτσο του και είχε αποκτήσει από προηγούμενη εμπλοκή με αστυνομικούς. Κάλεσε έτσι την αντιτρομοκρατική υπηρεσία που έσπευσε αμέσως στην περιοχή του Νεντόφ. Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων τον εντόπισαν και τον εξουδετέρωσαν.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου ανήλθε σήμερα σε τρεις, ενώ των τραυματιών σε 13, ανάμεσά τους και πέντε σοβαρά, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, έπειτα από το θάνατο ενός σοβαρά τραυματισμένου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ