ΚΟΣΜΟΣ

Φύλακας έκλεψε διαμάντια αξίας 5 εκατ. από τα... σκουπίδια

Φύλακας έκλεψε διαμάντια αξίας 5 εκατ. από τα... σκουπίδια
Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να βρεις διαμάντια μέσα στα σκουπίδα; Ken Murray/NY Daily News Archive via Getty Images/Ideal Image

Όσο χαμογέλασε η τύχη σε έναν φύλακα εμπορικού κέντρου της Νέας Υόρκης, άλλο τόσο και περισσότερο του γύρισε την πλάτη όταν αποπειράθηκε να εκμεταλλευτεί ξένη περιουσία. Και τι περιουσία...

Ο 47χρονος Ουίλφρεντ Μαρτίνες, ο οποίος εργαζόταν ως φύλακας σε εμπορικό κέντρο, στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν, παρατήρησε στα σκουπίδια κάποια ξύλινα καφάσια. Από περιέργεια, τα άνοιξε και έμεινε έκπληκτος όταν συνειδητοποίησε ότι περιείχαν διαμάντια αξίας 5 εκατ. δολαρίων, τα οποία είχαν βρεθεί από λάθος στον κάδο...

Όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο ιδιοκτήτης ενός εκ των κοσμηματοπωλείων που βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο, είχε κρύψει τα διαμάντια στα ξύλινα καφάσια και τα είχε τοποθετήσει στο χρηματοκιβώτιο του καταστήματός του, το οποίο ωστόσο άφηνε συχνά ξεκλείδωτο, προκειμένου να είναι εύκολη η πρόσβαση τις ώρες λειτουργίας του.

Τα καφάσια τοποθετήθηκαν στο χρηματοκιβώτιο στις 24 Νοεμβρίου, αλλά για δύο εβδομάδες, ο ιδιοκτήτης δεν είχε παρατηρήσει ότι έλειπαν, καθώς σπανίως εμπορευόταν τόσο ακριβά πετράδια. Δεν υπήρχε, δε, καμιά ένδειξη ότι έγινε διάρρηξη.

Για κακή του τύχη, οι εργάτες που ανακαίνιζαν το εσωτερικό του καταστήματος πέταξαν τα κουτιά χωρίς να αντιληφθούν το περιεχόμενό τους, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομικής έρευνας, Ρόμπερτ Μπόις.

Ο Μαρτίνες βρήκε τα κουτιά, τα μετέφερε στην τουαλέτα του καταστήματος και στη συνέχεια τοποθέτησε τα διαμάντια σε ένα μόνο κουτί και αποχώρησε.

Πλάνα από κάμερες ασφαλείας, ωστόσο, «έπιασαν» τον Μαρτίνες να πωλεί κάποια από τα διαμάντια σε άλλο κοσμηματοπώλη στο ίδιο κτήριο και να κρατά για τον εαυτό του ένα διαμάντι 17 καρατίων, αξίας 3,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μαρτίνες πούλησε τα πολύτιμα πετράδια σε τιμή ευκαιρίας, καθώς έλαβε μόλις 68.000 δολάρια, δυστυχώς όμως γι' αυτόν η κλοπή έγινε αντιληπτή.

Οι Αρχές εντόπισαν τους πολύτιμους λίθους, καθώς και το διαμάντι που ο Μαρτίνες είχε κρατήσει για τον εαυτό του και συνέλαβαν τον 47χρονο φύλακα που πλέον θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ