Σημαντική ανακάλυψη παλαιοντολόγων: Πατημασιές δεινοσαύρων ηλικίας 100 εκατ. ετών
Δεκάδες πολύ καλά διατηρημένες πατημασιές δεινοσαύρων, ηλικίας τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων ετών, ήλθαν στο φως στο ανατολικό Σάσεξ της Βρετανίας.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, με επικεφαλής τον Άντονι Σιλίτο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό παλαιογεωγραφίας-παλαιοκλιματολογίας-παλαιοοικολογίας «Palaeogeography, Palaeoclimatology, Palaeoecology», σύμφωνα με το BBC και την εφημερίδα Independent, διέκριναν τουλάχιστον επτά διαφορετικά είδη δεινοσαύρων, μεταξύ των οποίων ο Ιγκουανόδων, ο Αγκυλόσαυρος και ένα είδος στεγόσαυρου.
Τα 85 απολιθώματα -όλα από την πρώιμη Κρητιδική περίοδο- αποκαλύφθηκαν μετά από διάβρωση του εδάφους λόγω έντονης κακοκαιρίας το χειμώνα στην απόκρημνη παράκτια τοποθεσία του Χέιστινγκς, όπου υπήρξε κατάρρευση ασβεστολιθικών πετρωμάτων. Οι πατημασιές έχουν μήκος δύο έως άνω των 60 εκατοστών και είναι εντυπωσιακά καλοδιατηρημένες, ώστε φαίνονται λεπτομέρειες της ανατομίας τους.
Η περιοχή που έγινε η ανακάλυψη, εκτιμάται ότι κάποτε βρισκόταν κοντά σε πηγή νερού, καθώς κοντά στις πατημασιές βρέθηκαν επίσης απολιθώματα φυτά και ζώα. Οι παλαιοντολόγοι πιστεύουν ότι θα βρουν και άλλα απολιθώματα στην ίδια περιοχή, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Λάρισα: Ένοχος σε δεύτερο βαθμό 23χρονος που βίασε σε πάρτι συνομήλική του
21:47
Κούβα: Ο επικεφαλής του ΟΗΕ ανησυχεί για «κατάρρευση» λόγω της έλλειψης πετρελαίου
21:36
«Ξεπαγώνει» η σχέση Γαλλίας - Ρωσίας: Στη Μόσχα ανώτατος σύμβουλος του Μακρόν
21:25
Γάζα: Διασώστης της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου σκοτώθηκε στη Χαν Γιούνις
21:17