ΚΟΣΜΟΣ

Grexit, Brexit και τώρα… οι Βobs: Τι σημαίνει η νέα λέξη που προστίθεται στο ευρωπαϊκό «λεξικό»

Grexit, Brexit και τώρα… οι Βobs: Τι σημαίνει η νέα λέξη που προστίθεται στο ευρωπαϊκό «λεξικό»
REUTERS/Toby Melville

Μετά το Grexit, το Graccident, και το Brexit, μια νέα λέξη έρχεται να προστεθεί τώρα στο… ευρωπαϊκό «λεξικό», με την ελπίδα να καταφέρει να περιγράψει τα συναισθήματα Βρετανών αλλά και Ευρωπαίων για το πολύκροτο και πολυσυζητημένο «διαζύγιο».

Πρόκειται για τη λέξη «Bob» ή «Bobs» στον πληθυντικό της, που σημαίνει «bored of Brexit» και χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους ανθρώπους που έχουν… βαρεθεί να ακούνε και να ασχολούνται με το Brexit.

Είναι οι άνθρωποι που αναζητούν να διαβάσουν ειδήσεις που δεν σχετίζονται με την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να μιλήσουν για άλλα θέματα και να ακούσουν τα νέα των φίλων τους, και όχι την ανησυχία τους για τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο όρος αυτός κάνει πλέον τακτικά την εμφάνισή του στον βρετανικό Τύπο ενώ έχει εμφανιστεί ακόμη και σε δημοσιεύματα του BBC!

Το πολιτικό χάος στη Βρετανία, σε συνδυασμό με την αδυναμία της κυβέρνησης Μέι να διαπραγματευτεί μια συμφωνία που θα γίνει αποδεκτή από το βρετανικό κοινοβούλιο, φαίνεται ότι έχει κουράσει τη βρετανική κοινή γνώμη.

Το ίδιο ισχύει άλλωστε και για αρκετούς Ευρωπαίους, πολιτικούς και μη, που βλέπουν με ανησυχία να πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία για την αποχώρηση της Βρετανίας αλλά δεν βλέπουν φως στο… τούνελ των διαπραγματεύσεων για συμφωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ