Ινδονησία: 43 νεκροί και 584 τραυματίες από το τσουνάμι σε Σουμάτρα και Ιάβα
Ο τελευταίος απολογισμός ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε 43, ενώ τους 584 έχει φτάσει αριθμός των τραυματιών από το τσουνάμι που έπληξε παράκτιες περιοχές γύρω από τον Πορθμό Σούντα μεταξύ των νήσων Σουμάτρα και Ιάβα της δυτικής Ινδονησίας το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με την κυβερνητική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.
«Συγκεντρώνουμε αναφορές από τις επιπτώσεις του τσουνάμι που έπληξε τον Πορθμό Σούντα, ιδίως τις επαρχίες Σέρανγκ, Παντεγκλάνγκ και Νότιο Λαμπούνγκ», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Metro TV ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, ο Σουτόπο Πουρουό Νουγκρόχο.
Εκατοντάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και δύο άνθρωποι αγνοούνται, πρόσθεσε.
Ανακοίνωση της μετεωρολογικής και γεωφυσικής υπηρεσίας της Ινδονησίας (BMKG) ανέφερε ότι «το τσουνάμι έπληξε αρκετές περιοχές στον Πορθμό Σούντα, ανάμεσά τους παραλίες στην επαρχία Παντεγκλάνγκ, Σέρανγκ και Νότιο Λαμπούνγκ».
Το τσουνάμι έπληξε τις πληγείσες περιοχές περίπου στις 21:30 τοπική ώρα το Σάββατο το βράδυ, προσέθεσε η BMKG .
Ο Ένταν Περμάνα, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στο Παντεγκλάνγκ δήλωσε στο Metro TV ότι η αστυνομία παρέχει άμεση βοήθεια σε θύματα στο Τανζουνγκ Λεσουνγκ στην επαρχία Μπάντεν, δημοφιλή τουριστικό προορισμό, κοντά στην Τζακάρτα, καθώς οι εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης δεν έχουν φτάσει ακόμη στο σημείο.
«Πολλοί αγνοούνται», σημείωσε ο Περμάνα.
Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»
22:00
ΝΕΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΘΕΤΕΙ Η ΤΕΧΕΡΑΝΗ: Διπλωματικό μπρα ντε φερ Ιράν - ΗΠΑ με φόντο την αμερικανική στρατιωτική περικύκλωση
21:51
Στη δεύτερη θέση ο Τεντόγλου στο Μίτινγκ της Οστράβα
21:45
Δολοφονήθηκε στην πόλη Ζεντέν ο Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι, γιος του δικτάτορα της Λιβύης
21:37