Νεκροταφείο για τους μετανάστες που πνίγηκαν στη Μεσόγειο κατασκευάζεται στην Ιταλία
Ξεκίνησαν οι εργασίες στην νότια Ιταλία για την κατασκευή ενός νεκροταφείου μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στη διάσχιση της Μεσογείου στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Vatican News.
Οι εργασίες για την κατασκευή του νεκροταφείου στην ιταλική κοινότητα της Ταρσίας αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2019 ανέφερε η ειδησεογραφική πλατφόρμα.
Σύμφωνα με την περιφέρεια της Καλαβρίας, κενοτάφια και επιτύμβιες πλάκες εις ανάμνηση των χιλιάδων ανδρών, γυναικών και παιδιών που έχασαν τις ζωές τους θα τοποθετηθούν σε μια περιοχή 30 στρεμμάτων, και θα φέρει το όνομα του Αϊλάν Κούρντι, του 3χρονου προσφυγόπουλου από τη Συρία που πριν από τρία χρόνια ξέβρασε η θάλασσα νεκρό στις τουρκικές ακτές.
Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών, 2.241 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί φέτος ή αγνοούνται στην προσπάθειά τους να διασχίσουν αυτό το επικίνδυνο πέρασμα της κεντρικής Μεσογείου.
SPONSORED
«Καίει» η βενζίνη στα πρατήρια καυσίμων - Έχει ξεπεράσει τα 2,10 ευρώ στην Αττική
10:29
Στον εισαγγελέα σήμερα ο 44χρονος οδηγός για το τροχαίο με δύο νεκρές στη Ρόδο
10:27
Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα: Σε κώμα ο ένας τραυματίας - Συντρίμμια στο σημείο της σύγκρουσης
10:23
Η Αυστραλία διώχνει τους επενδυτές από την Κίνα - «Προστασία» για τις σπάνιες γαίες
10:14