ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός 8χρονος από τη Γουατεμάλα που βρισκόταν υπό κράτηση στα αμερικανικά σύνορα

Νεκρός 8χρονος από τη Γουατεμάλα που βρισκόταν υπό κράτηση στα αμερικανικά σύνορα
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Carlos Barria

Ξημερώματα Χριστουγέννων, ένα αγόρι οκτώ ετών από τη Γουατεμάλα άφησε την τελευταία του πνοή ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από την αμερικανική Συνοριοφυλακή. Πρόκειται για το δεύτερο παιδί μεταναστών που πεθαίνει μέσα στον Δεκέμβριο, υπό καθεστώς κράτησης, στα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν από τις υπηρεσίες της Συνοριοφυλακής, το αγόρι άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Μια ημέρα νωρίτερα, είχε αισθανθεί άρρωστο και μεταφέρθηκε, συνοδευόμενο από τον πατέρα του, σε νοσοκομείο στο Νέο Μεξικό. Εκεί, διαγνώστηκε με κρύωμα και πυρετό και αφού έλαβε φαρμακευτική αγωγή, πήρε εξιτήριο το απόγευμα της Δευτέρας.

Ωστόσο, το απόγευμα της ίδιας μέρα το αγόρι εμφάνισε ναυτία, επέστρεψε στο νοσοκομείο και λίγες ώρες αργότερα, ανήμερα των Χριστουγέννων, πέθανε.

Σύμφωνα με το Reuters, τα στοιχεία ταυτότητας του 8χρονου παιδιού και του πατέρα του δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, με την υπηρεσία Τελωνειακής και Συνοριακής Προστασίας των ΗΠΑ να δηλώσει πως περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν όταν είναι «διαθέσιμες και κατάλληλες».

Στις αρχές του μήνα ένα επτάχρονο κορίτσι, και πάλι από τη Γουατεμάλα, είχε πεθάνει μετά τη σύλληψή του από συνοριοφύλακες.

Το διαφορετικό «αμερικανικό όνειρο» του κοριτσιού από τη Γουατελάμα που τελείωσε στο Τέξας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ