ΚΟΣΜΟΣ

Ανόβερο: Οδηγός εισέβαλε στο αεροδρόμιο και «κυνήγησε» αεροσκάφος της Aegean

Ανόβερο: Οδηγός εισέβαλε στο αεροδρόμιο και «κυνήγησε» αεροσκάφος της Aegean
Φωτογραφία Αρχείου EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένας 25χρονος άνδρας παραβίασε το Σάββατο το απόγευμα με το όχημά του μια πύλη του αεροδρομίου του Ανοβέρου και έφθασε μέχρι τον διάδρομο προσγειώσεων.

Πληροφορίες θέλουν τον δράστη να προσπαθεί να ακολουθήσει με το αυτοκίνητο αεροσκάφος που προσγειώνονταν.

Όπως γράφει η εφημερίδα του Hannoversche Allgemeine επρόκειτο για την πτήση της Aegean A3 812 από την Αθήνα που προσγειώθηκε γύρω στις 3:30μμ. τοπική ώρα. Από τους επιβάτες της πτήσης A3 812 ζητήθηκε πάντως να παραμείνουν στο αεροσκάφος για προληπτικούς λόγους μέχρι να απομακρυνθεί το αυτοκίνητο από τις αρχές ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή αστυνομία, το όχημα του δράστη ακινητοποιήθηκε από περιπολικό. Ο άντρας βρισκόταν υπό την επήρεια νακρωτικών, όπως έδειξε ένα πρώτο τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών. Επειδή όμως δεν έφερε μαζί του ταυτότητα οι Αρχές είναι σε θέση να εξακριβώσουν την ηλικία του.

anovero

Το αυτοκίνητο είχε πολωνικές πινακίδες, σύμφωνα ωστόσο με τον τοπικό Τύπο ο οδηγός ισχυρίστηκε ότι δεν είναι Πολωνός, αλλά από άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Να σημειωθεί πως το αεροδρόμιο είχε κλείσει για προληπτικούς λόγους με πολλές πτήσεις να εκτρέπονται και να αναβάλλονται. Οι εργασίες επανήλθαν στο φυσιολογικό σχεδόν τρεις ώρες μετά τον συναγερμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ