ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο στα ρεκόρ Γκίνες με το γηραιότερο άτομο του κόσμου; Πιθανώς να πήρε τη θέση της η κόρη της!

Σκάνδαλο στα ρεκόρ Γκίνες με το γηραιότερο άτομο του κόσμου; Πιθανώς να πήρε τη θέση της η κόρη της!

Η Jeanne Calment γεννήθηκε το 1875 και πέθανε τον Αύγουστο του 1997 στη Γαλλία σε ηλικία 122 ετών και 164 ημερών. Γράφτηκε στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Νέα έρευνα, ωστόσο, αποκαλύπτει πως η Calment ίσως να πλαστογράφησε όχι απλώς την ηλικία της αλλά όλη της την ταυτότητα.

Ρώσοι ερευνητές υποστηρίζουν πως η γυναίκα που ισχυριζόταν πως είναι η Jeanne Calment ήταν στην πραγματικότητα η 99χρονη κόρη της, Yvonne Calment.

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ResearchGate, οι ερευνητές σημειώνουν πως η αληθινή Jeanne πέθανε το 1934 και η κόρη της χρησιμοποιούσε την ταυτότητά της ώστε η οικογένειά της να αποφύγει την φορολογία, όπως αναφέρει το Inside Edition.

Μεταξύ των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από τον μαθηματικό Nicolai Zak και τον γεροντολόγο Valeri Novoselov είναι μία ταυτότητα της Jeanne από το 1930. Το χρώμα των μαλλιών και το ύψος της είναι διαφορετικά απ΄ότι αυτά που δήλωνε αργότερα στη ζωή της.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του ο Novoselov, η Yvonne υποτίθεται ότι πέθανε σε νεαρή ηλικία. Ο σύζυγός της, όμως, δεν ξαναπαντρεύτηκε ποτέ, παρότι ήταν 42 ετών όταν έμεινε χήρος. «Υπάρχουν πολλές αναφορές πως τα πήγαινε πολύ καλά με την Jeanne (σ.σ. την υποτιθέμενη πεθερά του) και μεγάλωναν μαζί τον γιο που είχε κάνει με την Yvonne».

Οι ερευνητές σημείωσαν, επίσης, πως η Jeanne είχε καταστρέψει τα περισσότερα από τα προσωπικά της έγγραφα.

Ο Jean-Marie Robine, ο Γάλλος γεροντολόγος ο οποίος βοήθησε στην διαπίστωση της ακριβούς ηλικίας της Jeanne τη δεκαετία του ’90, διέψευσε κατηγορητικά τους ισχυρισμούς κάνοντας λόγο για ανοησίες.

«Οι θεωρίες δεν έχουν κάποια ουσιαστική βάση, ούτε αποδεικτικά στοιχεία», ανέφερε, σύμφωνα με το National Post.

Ο γεροντολόγος εξήγησε πως κατά την εξέταση της Jeanne την είχαν ρωτήσει πράγματα για τα οποία μόνο εκείνη θα μπορούσε να έχει τις απαντήσεις και διερωτήθηκε πώς είναι δυνατό να κρατηθεί ένα τέτοιο μυστικό για περισσότερα από 80 χρόνια.

«Έχετε ιδέα πόσα άτομα θα έπρεπε να πουν ψέματα;», είπε ο Robine και συμπλήρωσε: «Μία μέρα ο Fernand Calment (σ.σ. ο σύζυγος της Jeanne) έβαλε την κόρη του στη θέση της γυναίκας του και δεν μίλησε κανείς; Είναι παράλογο».

Ο μόνος τρόπος για να εξακριβωθεί η αλήθεια είναι να εξεταστούν οι σοροί και των δύο γυναικών.

Αν η θεωρία αποδειχθεί αληθής, το ρεκόρ του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο θα δοθεί στην Sarah Knauss, μία Αμερικανίδα που πέθανε το 1999 σε ηλικία 119 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ